Här öppnar Jennica en unik inredningsbutik

En rädsla för att misslyckas har fått henne att tveka i flera år. Nu satsar Jennica Jonson till sist på sin dröm – och öppnar en unik inredningsbutik i Södra Härene.
– Jag hade ju ett färdigt koncept men behövde den där sista sparken i baken, konstaterar hon.

ANNONS

Det är fredag och precis en vecka kvar tills Magasin La Bôite öppnar i den gamla kvarnen i Södra Härene. Butiken ligger i bottenvåningen med ingång från sidan. Glasdörrarna står på vid gavel, några stora tomkartonger ligger utanför entrén och Jennica Jonson springer ut och in och fixar.

– Jag ska prismärka och städa i ordning. Och putsa fönster! Jag får ta hit mamma, utbrister Jennica med ett skratt.

Butiksmiljön börjar i alla fall bli klar och visst är känslan tydlig, den Jennica hoppas förmedla till sina kunder.

– Jag gillar inredning, vin, god mat och resor. Det är den känslan jag vill att man ska få när man kommer in på Magasin La Bôite.

ANNONS

Jennica Jonsson har en förkärlek för återbruk, naturmaterial och jordnära färger, vilket också märks tydligt i hennes butik. Här samsas korgstolar från Bali med stora urnor i lera från Turkiet och keramik från Ungern och Rumänien. Det mesta importeras via leverantörer i Sverige.

Jennica har redan jobbat flera år med inredning i familjeföretaget Strömshaga, men länge drömt om att öppna en helt egen butik. Det var en god vän som till slut pushade henne att göra verklighet av sina drömmar.

– Jag är nog rädd för att misslyckas, att man ska stå där ensam i sin butik och ingen kommer, erkänner Jennica. Jag hade ju ett färdigt koncept men behövde den där sista sparken i baken.

Vårgårdatjejen Jennica Jonson har länge drömt om att driva egen inredeningsbutik. Nu gör hon slag i saken på hemmaplan.
Vårgårdatjejen Jennica Jonson har länge drömt om att driva egen inredeningsbutik. Nu gör hon slag i saken på hemmaplan. Bild: Jenny Schagerlind

Nu har hon hela sin familj i ryggen och hoppas att satsningen ska falla väl ut.

Jennica Jonson är uppvuxen i Vårgårda och bor fortfarande i kommunen, i Fly närmare bestämt.

Du var inte sugen på att öppna butik inne i centrala Vårgårda?

– Nja, jag tyckte att miljön här i den gamla kvarnen passade mitt sortiment väldigt bra. Sedan tror jag också på att få en helhetsupplevelse. Att man gärna åker på en utflykt för att shoppa och fika, eller äta en bit mat.

I kvarnen finns också butiken Johannas Garnkammare och en självbetjäningsbutik med begagnade saker från Lilla Nordgården. Dessutom ligger caféet Mormor Bättys kringlor alldeles i närheten.

Jennica slår alltså upp portarna den 13 maj, och kommer sedan att ha öppet torsdag till söndag varje vecka.

– Jag har inte riktigt bestämt mig för som det ska vara en året runt- butik eller inte. Vi får se... Jag har skrivit på hyreskontrakt till slutet av oktober och kör på tills dess i alla fall.

LÄS MER:Heleander har sagt upp sig: ”Dags att ta nästa steg”

LÄS MER:Gratislunch när Vårgårdas nya restaurang invigdes

ANNONS