Kommunens senaste satsning – mulmholkar

Dagens nyhet på Murartorget i fredags var en mulmholk. Ja, du läste rätt.
– Det här är kommunens senaste satsning. En satsning som ingen känner till, förrän nu, säger miljöstrateg Fredrik Bergman med ett skratt.

ANNONS

Söndagen den 22 maj är det den biologiska mångfaldens dag. I Vårgårda uppmärksammade kommunen det redan under fredagen, genom att möta Vårgårdaborna på Murartorget och informera om vad man gör lokalt för att gynna just den biologiska mångfalden.

På plats fanns kommunens miljöstrateg Fredrik Bergman tillsammans med Pia Gröndahl och Johan Gustafsson från gata/park-avdelningen.

Och visst görs det en hel del. 300 fågelholkar har kommunen till exempel satt upp i centrala Vårgårda, där man också har sått och planterat massor av lökväxter och ängsblommor.

Mest uppseendeväckande på Murartorget denna dag var ändå ett visningsexemplar av en mulmholk. Fredrik Bergman kallar den ”kommunens senaste satsning” och den givna frågan är.ju..

ANNONS

Vad är det för något?

– Mulm är innehållet i gamla ihåliga träd, vilket det råder brist på. Så mulmholkar är ett sätt att gynna de arter som lever i den miljön, att skapa fler boplatser för dem, förklarar Fredrik Bergman.

– Det finns ett pedagogiskt värde i det här också, tillägger han. Alla skolor i Vårgårda borde ha en sådan här.

LÄS MER:En fallskärmsklubb i sorg

ANNONS