Privata visningar för slutna sällskap har visat sig vara ett framgångsrecept för Rialto Bio i Vårgårda.
Privata visningar för slutna sällskap har visat sig vara ett framgångsrecept för Rialto Bio i Vårgårda. Bild: Filip Landqvist

Rialto Bio satsar på privata visningar

Förut var det bara sjuka och allergiker som kunde boka privata visningar hos Rialto Bio. Nu har man precis som Saga i Alingsås öppnat upp samma möjlighet för alla.
– Bion i Vårgårda har aldrig i världshistorien varit mer öppen, säger biografägaren Per Aholainen.

ANNONS
|

LÄS MER:Satsar mer på privata visningar

Möjligheten att boka en privat visning för ett slutet sällskap har alltså alltid funnits hos Rialto Bio, men bara för de som verkligen är i behov av det. Till exempel sjuka barn med nedsatt immunförsvar eller personer med svår nötallergi.

Behöver inte möta personal

När coronaviruset svepte in över Sveriges gränser öppnade Per Aholainen upp möjligheten för alla andra också. Och det är redan många, både i riskgrupper och andra, som har utnyttjat den.

– Vi har haft 14 privata visningar hittills med i snitt 5-6 personer på varje visning, berättar Per.

– Man behöver inte ens möta någon personal om man inte vill. Biljetterna går att köpa på distans och jag ställer fram popcorn som man kan betala med swish. Sedan finns jag naturligtvis i närheten om man skulle behöva hjälp med något.

ANNONS
Bild: Jenny Schagerlind

Digert utbud

Även om flera tänkta biopremiärer de närmaste månaderna skjutits på framtiden finns det ett digert utbud av film att välja mellan på de privata visningarna. Alla filmer som visats på Rialto det senaste året finns kvar på biografen, och om man önskar någon äldre film kan Per Aholainen oftast beställa hem den inom några dagar.

Dessutom finns förstås de aktuella biofilmer som just nu rullar på Rialtos ordinarie söndagsvisningar. Även under de visningarna har rutinerna ändrats såhär i coronatider.

Sitter utspritt

– Vi har sett till att folk sitter väldigt utspritt, förklarar Per. Det är inte ens varannan rad, så du har ingen annan i närheten. Mellan visningarna desinficerar vi armstöden och städar foajén och toaletterna.

Per Aholainen menar att förmågan att överleva som näringsidkare i dessa tider helt hänger på förmågan att anpassa sig och tänka nytt.

– För oss handlar ju det här om att dra in pengar så att vi klarar våra fasta kostnader.

ANNONS