Flera polispatruller larmades ut i jakten på två misstänkta tjuvar på fredagen. På E20 stoppade polisen deras bil och männen kunde gripas.
Flera polispatruller larmades ut i jakten på två misstänkta tjuvar på fredagen. På E20 stoppade polisen deras bil och männen kunde gripas. Bild: Stina Johansson

Två män gripna misstänkta för stöld i Vårgårda

På fredagsförmiddagen larmades polisen till en bensinstation i Vårgårda.
Två gärningsmän ska ha stulit ”dyrbar”, enligt polisen, utrustning. Flera patruller larmades ut i jakten på de misstänkta tjuvarna – som greps på E20 på väg mot Vara.

ANNONS
|

Det var vid 10-tiden på fredagen som polisen larmades till en pågående stöld.

På en bensinstation på Stockholmsvägen i Vårgårda ska två gärningsmän ha stulit en kompressor från en korvkyl. Enligt polisen rör det sig om ”dyrbar utrustning”, men på fredagen var dess värde oklart.

Tjuvarna hann lämna, men polisen hade signalement på deras fordon, en mindre lastbil.

– Och man visste i ungefär riktning de hade lämnat, så vi larmade ut radiobilar för att leta efter dem. Till slut hittade man ju den bilen med killarna i och stoppade dem. Stoppet gick relativt odramatiskt till, det är de uppgifter jag har, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

ANNONS

Det ska ha varit flera patruller som sökte efter gärningsmännen, som stoppades på E20 i höjd med Lekåsa, ungefär 1,5 mil från Vårgårda.

”I fordonet hittades en glasmonter, lättmetall, borstat aluminium”, uppger polisen.

Båda männen är i 30-årsåldern och de greps misstänkta för stöld. En av de misstänkta misstänks även för rattfylleri.

Finns det många vittnen som sett stölden?

– Oklart för mig, det får utredningen visa, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS