Upptäckartorget gör ny succé: ”Det är helt suveränt!”

Upptäckartorget i Vårgårda har öppnat för den här sommaren – och får högt betyg av både barn och föräldrar.
– Jag tycker att det är helt suveränt! Roligt för barnen, säger nyinflyttade tvåbarnsmamman Nathalie Karlsson.

ANNONS
|

Nyfödda dottern Alice sover i barnvagnen men storasyster Novalie, 5, har fullt upp. För tillfället sitter hon och målar på Murartorgets scen tillsammans med två av årets sommarjobbare.

Familjen är relativt nyinflyttade, kom till Vårgårda för ett år sedan, och bor inte långt från Kungsgatan. Att det såhär under sommarlovets första veckor finns en central lekplats är suveränt, tycker Nathalie Karlsson.

– Hoppborgen är Novalies favorit. Där kan hon hoppa hur länge som helst, konstaterar Nathalie.

Hoppborgen årets nyhet

Något Novalie inte verkar vara ensam om. Under AT:s besök på torget hoppas det med stor energi och entusiasm i hoppborgen, som är ny för i år. Dessutom är den stora klättervänliga krokodilen och sandlådan med konstgjorda dinosaurieskelett från i fjol tillbaka. Här finns också hopprep, rockringar och pysselmaterial.

ANNONS

Kommunens satsning på en central sommarlekplats blev så lyckad att man alltså bestämde sig för att förvandla Murartorget till Upptäckartorget även i år. Men det gäller att passa på, för den kommer inte att finnas kvar hela sommaren som sist, utan bara tre veckor.

Fyraåriga Fathi sitter och gräver i sandlådan och ger också lekplatsen tummen upp. Hans mamma berättar att de kommer till torget varje dag.

– Det här är jättebra och trevligt för barnen, tycker hon.

Bästa sommarjobbet

Lina Kullingsjö och Nathalie Ahlberg är två av de sexton sommarjobbare som har fått i uppdrag att underhålla barnen, både här på Upptäckartorget och på lekplatsen i Dahls park. Och de ger sitt sommarjobb högsta betyg.

– Det är jättekul och känns inte riktigt som att jobba, mer som att man får leka, menar Lina.

– Vi ser till att barnen inte bråkar, fortsätter hon, och hittar på saker med dem som inte har någon annan att leka med.

Enligt Lina har det hittills varit gott om barn och föräldrar på torget, både förmiddagar och eftermiddagar.

– Ja, det har varit fler än jag trodde att det skulle vara.

LÄS MER:Hög tid för ett lekfullare Herrljunga

LÄS MER:Jamen visst hänger Sommarskuggan i Vårgårda!

LÄS MER:Ny multisportarena i Vårgårda

ANNONS