Äldre par har hittats döda i sin bostad – utreds som mord

Ett äldre par har hittats avlidna i sin bostad. Polisen kan inte helt utesluta att de utsatts för ett brott och har därför inlett en förundersökning gällande mord. Bostaden hålls fortsatt avspärrad fram tills dess att en rättsmedicinsk undersökning gjorts.
– De var riktigt goa och fina människor. Det känns märkligt att båda skulle gå bort samtidigt, säger en boende i området.

ANNONS

Strax före 14 larmades polisen till en bostad i Nossebro, Essunga, där ett äldre par påträffats avlidna. Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg var det en anhörig till paret som larmade.

– Det är en anhörig som hittar det här äldre paret i deras villa.

Omständigheter kring händelsen gör att man har valt att inleda en förundersökning gällande mord.

– När polisen kommer till platsen så finns det omständigheter som gör att vi inte kan utesluta att de kan ha blivit utsatta för brott. Därför inleds en förundersökning om mord, säger Thomas Fuxborg.

Kan du säga någonting om vad det är för omständigheter?

ANNONS

– Nej, det kan jag inte göra.

Kan inte avskriva brottsmisstanken än

På fredagskvällen meddelade polisens presstalesperson Thomas Fuxborg att den tekniska undersökningen är klar och att de hittills inte har kunnat hitta något som tyder på att ett brott har begåtts.

– Vi kan inte släppa brottsmisstanken i nuläget, utan vi kommer att hålla bostaden fortsatt avspärrad fram tills dess att den rättsmedicinska undersökningen har gjorts, säger Fuxborg.

Under eftermiddagen och kvällen har polisen varit på plats i området och knackat dörr och förhört flera grannar, utan att det har gett något vidare, enligt Fuxborg.

”Sa att de var lite sjuka”

En boende i området berättar att han pratade med kvinnan i söndags. Han gick då över till parets hus och frågade om de behövde hjälp med att klippa gräset.

– Hon sa att de var lite sjuka. Mannen låg på ovanvåningen och sov. Jag frågade inget mer om det utan klippte gräset och gick hem.

Mannen som GP är i kontakt med säger att han känt paret länge och beskriver dem som ett piggt par för sin ålder.

– De var väldigt fina människor, som alltid har ställt upp på alla vis. Att jag klippte gräset åt dem var det minsta jag kunde göra. Det finns inte det minsta ont eller konstigt att säga om dem.

Precis som de andra i området funderar han över vad som kan ha hänt.

– Det känns märkligt att båda skulle gå bort samtidigt.

Den boende säger inte att han hört eller sett något som sticker ut i området den senaste tiden.

– Nej, ingenting faktiskt, säger han.

ANNONS