Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Robin Aron
Bild: Robin Aron

Åtta nya coronadödsfall i Västra Götaland

Sedan dagen i fredags har åtta nya coronadödsfall bekräftats i Västra Götaland. Totalt har nu 1 404 avlidit med covid-19 i regionen.

LÄS MER: Minskning av coronapatienter på sjukhusen i Västra Götaland

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 506 866 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 9 667 personer avlidit med coronaviruset. Det är 234 nya dödsfall sedan i fredags.

– Nu är vi verkligen i en kritisk fas och ligger nära för vad sjukvården tål, sa stadsepidemiolog Anders Tegnell på en presskonferens på tisdagen och underströk att det är viktigt att följa de grundläggande råden.

– Det ser ut som att vi har haft lite mindre (smittspridning) de senaste veckorna, men det är också en period där man testar mindre, säger Tegnell.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 85 143 sjukdomsfall och totalt har 1 404 avlidit med covid-19 i regionen.

Sedan i fredags har 8 nya dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

Under vecka 1 konstaterades 6 836 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, vilket är 17 procent färre än under den föregående veckan.

På tisdagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 512 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 79 på intensivvårdsavdelning (IVA).

Det är en minskning med 1 patienter på IVA och en minskning med 4 inneliggande patienter totalt det senaste dygnet.

Av dessa är 63 personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, varav 7 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 81 personer varav 7 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 252 personer varav 49 på IVA, Skaraborgs Sjukhus: 61 personer varav 8 på IVA och Södra Älvsborgs Sjukhus: 55 personer varav 8 på IVA.

LÄS MER: Stort coronautbrott på äldreboende i Vårgårda – 18 personer sjuka