Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Business Region Göteborg gör regelbundna kartläggningar av situationen för näringslivet i Göteborgsregionen med anledning av den pågående pandemin. Bild: Meli Petersson Ellafi

Över 100 000 permitterade i regionen

En kartläggning från Business Region Göteborg visar att antalet permitteringar i Västra Götaland nu är uppe i 100 000.

Med anledning av coronaviruset kartlägger Business Region Göteborg regelbundet situationen för näringslivet i Göteborgsregionen. Den senaste kartläggningen, som blev klar den 12 maj, visar att antalet permitteringar nu är uppe i över 100 000 i Västra Götaland. Besöksnäringen och handel står för cirka en fjärdedel, men många andra branscher är också drabbade.

– Den här krisen slår brett mot hela näringslivet, inte bara besöksnäring som det talades mycket om inledningsvis. Inte minst industrin är hårt drabbad med över 40 procent av alla permitteringar i länet, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg, i ett pressmeddelande.

Av Business Region Göteborgs kartläggning framgår också att antalet arbetslösa i Göteborgsregionen fortsätter att bli fler. Sedan årsskiftet har antalet ökat med 7 600.

– Permitteringar och varsel resulterar i allt fler arbetslösa och tyvärr har vi inte sett toppen än. På den positiva sidan ser vi dock att allt fler länder nu sakta börjar öppna upp delar av ekonomin. Göteborgsregionens näringsliv är ju starkt beroende av export och därmed tillväxt i andra länder. Där finns nyckeln till hur långdraget det här blir, säger Henrik Einarsson.

LÄS MER: Erfarna företagare erbjuder stöd i coronatider

LÄS MER: Lindelöv storsatsar mitt i krisen