Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alingsås lasarett. Arkivbild. Bild: Bosse Åström
Alingsås lasarett. Arkivbild. Bild: Bosse Åström

Över 15 000 coronafall i Västra Götaland

Sedan i fredags har tre nya coronadödsfall rapporterats i Västra Götaland. Totalt har nu 745 personer i regionen avlidit i sviterna av sjukdomen.

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 67 667 bekräftade fall av covid-19 och att totalt 5 310 personer har avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 15 006 bekräftade sjukdomsfall och totalt har 745 personer avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Enligt Socialstyrelsens senaste statistik finns nio bekräftade dödsfall i Alingsås kommun, och fyra stycken i Herrljunga kommun. I Vårgårda kommun är antalet döda i covid-19 färre än fyra personer vilket innebär att Socialstyrelsen inte redovisar den exakta siffran. Socialstyrelsens statistik baseras på dödsorsakstyg inkomna till den 24 juni.

På måndagen klockan 11 hade Västra Götalandsregionen 185 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 37 på intensivvårdsavdelning (IVA). Av dessa är 14 personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, varav 2 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 25 personer varav 4 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 100 personer varav 24 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 27 personer varav 4 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 19 personer varav 3 på IVA.