15 nya coronadödsfall i Västra Götaland under helgen

Sedan i fredags har 15 nya coronadödsfall bekräftats i Västra Götaland. Totalt har nu 43 607 personer bekräftats smittade av coronaviruset i regionen.

ANNONS
|

LÄS MER:Fortsatt ökning av corona-patienter på sjukhusen i Västra Götaland

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 260 758 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 6 798 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 43 607 sjukdomsfall och totalt har 987 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Sedan i fredags har 15 nya dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

Stadepidemiolog Anders Tegnell berättade på tisdagens presskonferens att besked kring förhållningsregler gällande julfirande dröjer och kommer inte förrän tidigast nästa vecka.

– Vi vet att många väntar på besked kring vad som gäller runt julhelgerna. Många på myndigheten jobbar väldigt hårt med det just nu. Men tyvärr har vi inte hunnit hela vägen fram. Vår bedömning är att vi kan komma med någonting kring det först i nästa vecka, säger Tegnell.

ANNONS

På tisdagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 248 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 36 på intensivvårdsavdelning (IVA).

Av dessa är 21 personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, varav 3 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 33 personer varav 2 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 85 personer varav 17 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 57 personer varav 7 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 52 personer varav 7 på IVA.

Förra veckan konstaterades 4364 coronafall i Västra Götaland, vilket är 224 färre än under vecka 47. Det är första gången sedan vecka 40 som antalet nya fall minskar jämfört med föregående vecka.

ANNONS