Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
iva covid-19-patienter Bild: Håkan Johansson
iva covid-19-patienter Bild: Håkan Johansson

15 nya coronafall Alingsås

Antalet coronafall ökar på nytt i AT-området. Totalt finns det nu 533 bekräftade fall av covid-19 i Alingsås. Det är 15 nya bekräftade fall den senaste veckan. Vårgårda har två nya fall senaste veckan och så även Herrljunga.

Totalt har nu 5 934 personer dött av covid-19 i Sverige. 2 679 av dessa är kvinnor och 3 255 är män. Sverige är uppe i 121 167 bekräftade sjukdomsfall.

I Västra Götaland har totalt 875 personer avlidit av covid-19. Totalt har 24 154 sjukdomsfall rapporterats in. Det senaste dygnet har ett nytt coronadödsfall bekräftats i regionen.

I Alingsås har det den senaste veckan rapporterats 15 nya fall av covid-19. Totalt har nu 533 personer i Alingsås kommun bekräftats smittade av det nya coronaviruset. I både Vårgårda och Herrljunga har det konstaterats två nya coronafall senaste veckan.

I går onsdag fanns det totalt 82 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 8 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

På Sjukhusen i Väster, dit Alingsås lasarett tillhör, intensivvårdades vid tillfället ingen. Totalt sett på sjukhusen i regionen ser beläggningen i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 8 personer varav 1 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 48 personer varav 4 på IVA, Sjukhusen i Väster: 1 personer varav 0 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 8 personer varav 1 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 17 personer varav 2 på IVA.

Enligt Socialstyrelsens uppgifter om antalet avlidna per kommun, som uppdaterades senast den 26 oktober, har tio personer avlidit av covid-19 i Alingsås. I Vårgårda handlar det om sex personer och i Herrljunga sju personer. De siffrorna har varit statiska i flera veckor.

LÄS MER: Ökad smittspridning i flertalet regioner – lokala coronaråd kan bli nationella

LÄS MER: Influensavaccin kan avlasta vården