Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alingsås lasarett. Bild: Filip Landqvist

42 nya covid-dödsfall i Västra Götaland

42 nya corona-dödsfall har rapporterats in det senaste dygnet i Västra Götaland. Totalt har nu 470 personer avlidit till följd av covid-19 i regionen.

LÄS MER: Coronafall på korttidsboende

På folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens under fredagen presenterades som vanligt färsk statistik över antalet smittade och avlidna till följd av det nya coronaviruset.

I Sverige finns det i dag 32 809 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 3 925 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 4 931 sjukdomsfall och totalt har 470 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Senaste dygnet har 42 nya dödsfall bekräftats i regionen.

På fredag förmiddag fanns det totalt 309 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 76 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. På Sjukhusen i Väster,där Alingsås lasarett ingår, finns det 23 inneliggande personer, varav 4 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det ut enligt följande: NU-sjukvården: 55 personer varav 11 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 151 personer varav 46 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 32 personer varav 12 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 46 personer varav 3 på IVA.

LÄS MER: Lokal coronauppdatering – nästan 100 fall i Alingsås

LÄS MER: Treårige Gustav från Alingsås har besegrat coronaviruset