Ett nytt coronadödsfall i Väst – antalet inneliggande patienter ökar kraftigt

Det senaste dygnet har två nya coronadödsfall bekräftats i Västra Götaland. Totalt har nu 874 personer avlidit till följd av det nya coronaviruset i regionen.

ANNONS
|

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 117 913 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 5 927 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 23 648 sjukdomsfall och totalt har 874 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

De senaste 24 timmarna har ett nytt dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

På onsdagen klockan 10 hade Västra Götalandsregionen 82 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 8 på intensivvårdsavdelning (IVA). Av dessa är 1 person på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, dock ingen på IVA.

ANNONS

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 8 personer varav 1 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 48 personer varav 4 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 8 personer varav 1 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 17 personer varav 2 på IVA.

Enligt Socialstyrelsens uppgifter om antalet avlidna per kommun, som uppdaterades senast den 26 oktober, har tio personer avlidit av covid-19 i Alingsås. I Vårgårda handlar det om sex personer och i Herrljunga sju personer. De siffrorna har varit statiska i flera veckor.

LÄS MER:Kraftig ökning av nya covid-19-fall i Västra Götaland

LÄS MER:Coronafall upptäcks inte – trots bred testning: ”Stort mörkertal”

LÄS MER:Presidentvalet engagerar alingsåsare med USA-koppling

ANNONS