Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Matilda Spetz

Ett nytt coronadödsfall i Västra Götaland

Sedan i fredags har ett nytt dödsfall relaterat till covid-19 rapporterats i Västra Götaland. Totalt har nu 858 personer avlidit i sviterna av viruset i regionen.

LÄS MER: Inga nya coronasiffor på måndagar

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 87 345 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 5 851 personer avlidit i sviterna av viruset.

Folkhälsomyndigheten har tidigare meddelat att man från och med denna vecka inte kommer redovisa siffror om döda och smittade i covid-19 på måndagar längre. Detta då data som rapporteras under helger är fördröjd och kan vara fullständig först på tisdagen. Det innebär i sin tur att tisdagens coronasiffror är de senaste sedan i fredags.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 19 352 sjukdomsfall och totalt har 858 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Sedan i fredags har ett nytt dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

På tisdagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 46 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 7 på intensivvårdsavdelning (IVA). Av dessa är inga personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 4 personer varav 0 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 26 personer varav 4 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 8 personer varav 2 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 8 personer varav 1 på IVA.

LÄS MER: Beredskap med iva-platser – ser risk för nya coronautbrott

LÄS MER: Tegnell förvånad över smittspridningen – inget scenario stämmer