Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Sanna Tedeborg

Ett nytt coronadödsfall i Västra Götaland

Det senaste dygnet har ett nytt dödsfall relaterat till covid-19 rapporterats i Västra Götaland. Totalt har nu 859 personer avlidit i sviterna av viruset i regionen.

LÄS MER: Så kan covid-19 bli en vanlig influensa

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 87 575 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 5 860 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 19 401 sjukdomsfall och totalt har 859 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Det senaste dygnet har ett nytt dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

På onsdagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 46 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 6 på intensivvårdsavdelning (IVA). Av dessa är inga personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 4 personer varav 0 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 26 personer varav 3 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 8 personer varav 2 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 8 personer varav 1 på IVA.

Enligt Socialstyrelsens uppgifter om antalet avlidna per kommun, som uppdaterades senast den 14 september, har tio personer avlidit av covid-19 i Alingsås. I Vårgårda handlar det om sex personer och i Herrljunga sju personer. Det innebär att det den senaste veckan har rapporterats in ett nytt dödsfall i Vårgårda och ett nytt dödsfall i Herrljunga. I Alingsås har man legat kvar på tio dödsfall nu i flera veckor.

LÄS MER: Tegnell om lösningar när besöksförbudet på äldreboenden hävs

LÄS MER: Beredskap med iva-platser – ser risk för nya coronautbrott