Antikroppstester för corona covid-19 på Kvarterskliniken Werlabs
Antikroppstester för corona covid-19 på Kvarterskliniken Werlabs Bild: Sanna Tedeborg

Ett nytt coviddödsfall i Västra Götaland

Sedan i fredags har ett nytt coronadödsfall bekräftats i Västra Götaland. Totalt har nu 23 328 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset i regionen.

ANNONS
|

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att det i Sverige nu finns 115 785 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 5 918 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 23 328 sjukdomsfall och totalt har 873 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Sedan i fredags har ett nytt dödsfall bekräftats i Västra Götaland.

Enligt Folkhälsomyndigheten så har dödstalen nationellt i Sverige räknats ned med 15 fall. I fredags var det 5 933 dödsfall i Sverige och under tisdagen var siffran 5 918.

På måndagsförmiddagen hade Västra Götalandsregionen 64 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 7 på intensivvårdsavdelning (IVA). Av dessa är 2 personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, dock inga på IVA.

ANNONS

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 6 personer varav 1 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 36 personer varav 3 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 7 personer varav 1 på IVA, Södra Älvsborgs sjukhus: 13 personer varav 2 på IVA.

LÄS MER:Coronafall upptäcks inte – trots bred testning: ”Stort mörkertal”

LÄS MER:Agnes Wold: ”Viktigare överleva än fira jul”

ANNONS