Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julstjärnan lyfts på plats på Lisebergstornet

Nu har årets stjärna traditionen trogen landat på 116 meters höjd på Lisebergstornet.
– Vi har inte haft jul på Liseberg 2020, så jag får säga att det känns extra fint i år att vi kan se fram emot att öppna julparken i november. Mycket glädje, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

LÄS MER: Lisebergs Halloweensatsning: Nytt skräckhus

Den cirka 500 kilo tunga julstjärnan och dess fem kilometer långa girlang visade sig förra året vara viktigare för göteborgarna än Liseberg insett. När de planerade att pandemiavboka förra årets ljuspyntning av Lisebergstornet protesterade invånarna med brev, kommentarer och mejl. Men i år stod julstjärnan och väntade på parkeringen utanför nöjesparken strax före klockan tio på tisdagsförmiddagen.

– Det har sin utmaning, det är främst väder och vind som kan ställa till det, säger Johannes Ivarsson, projektledare på företaget Tunga lyft, som fått uppdraget att lyfta stjärnan på plats i år.

Det gick som planerat och den halvt ton tunga stjärnan lyftes med helikoptern från parkeringen och upp till tornets topp på 116 meter. Där togs den emot, fästes med hylsor och kopplades in av några personer som tagit sig upp via åkattraktionen Atmosfear och därefter klättrat den sista biten.

Lisebergs vd Andreas Andersen är glad att allt gick som planerat och ser jättemycket fram emot att få öppna vid jul i år.

– Jul på Liseberg är den säsong som jag tror många förknippar med värme, gemenskap och kärlek. Det känns som att det betyder extra mycket detta året eftersom vi alla haft det året som vi har haft.

Granen ska tändas 19 november, samma dag som Liseberg öppnar parken julpyntad.

LÄS MER: Klassiska karusellen går i graven