Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Genrebild. Bild: L-G Johansson

Korttidspermitteringar fortsätter öka

Över 91 000 personer har korttidspermitterats i Västra Götaland till följd av det nya coronaviruset och dess påverkan på samhället.

LÄS MER: 25 personer på Luna varslade om uppsägning

Med anledning av det nya coronaviruset kartlägger Business Region Göteborg regelbundet situationen för näringslivet i Göteborgsregionen. Den senaste kartläggningen som blev klar nu i veckan visar bland annat att korttidspermitteringarna fortsätter att öka.

Business Region Göteborg granskar ett antal parametrar för att skapa en bild av tillståndet just nu för näringslivet. Man tittar på jobbtillväxt, arbetslöshet, antal konkurser, korttidspermitteringar och varsel samt företagsrekonstruktioner i Göteborgsregionen och Västra Götaland.

– Totalt har nu 91 670 personer korttidspermitterats i Västra Götaland. Det motsvarar 27 procent av alla korttidspermitteringar i landet. Sedan den 24 april har permitteringarna i länet ökat med drygt 32 500 personer.Korttidspermitteringar har alltså blivit ett uppskattat redskap från företagen för att lindra krisen, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg i ett pressmeddelande.

Antalet varsel minskade något under april månad (3 589 jämfört med 4 995 i mars). Hittills i år har 9 228 personer varslats om uppsägning i Göteborg.

– Tyvärr ser vi fortfarande höga varseltal och årets varsel är redan tre gånger högre än för helåret 2019, säger Henrik Einarsson.

LÄS MER: Hans ger goda råd i coronatider