Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Liseberg slopar kravet på årskort för konserter och dans

Liseberg avskaffar sina nyligen införda regler för konserter och dans. Det efter kraftfulla politiska reaktioner och kritik från nöjesparkens gäster.

– Vi tog ett beslut, det blev inte så bra, då måste man rannsaka sig, säger Christer Holmgren (M) styrelseordförande för Liseberg AB.

Enligt honom har styrelsen tagit till sig av den kritik och de synpunkter som framkommit sedan det nya systemet infördes.

– Framförallt är det det här med dansen som upprört, men det är ingen fara. Då får vi gå igenom vårt beslut igen och göra en förändring,

6 april började Liseberg ta betalt för livemusik och dans på Polketten. Förutom ett årskort på 350 kronor krävdes förbokade biljetter för alla konserter och danskvällar. Nyordningen väckte på kort tid starka politiska reaktioner. Parkens besökare kom också med stark kritik eftersom de uppfattade bokningsförfarandet som omständligt.

Backar efter knappt en månad

Nu står det klart att Liseberg efter knappt en månad backar från de nya reglerna. Kravet på obligatoriskt årskort för köp av biljetter till nöjesparkens livemusik och danstillfällen slopas.

– Den nya modellen arbetades fram i en tid som var kraftigt påverkad av pandemin och de förutsättningar som rådde då. Vi ser nu, när vi kommit ut på andra sidan, att det finns försvårande inslag, som till exempel två bokningsflöden, som gör det allt för komplicerat för våra gäster, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg i ett pressmeddelande.

Förbokad biljett för musik

Framöver kommer i stället alla typer av entrébiljetter att fungera som entré till parken under konsertdagen eller inför respektive danstillfälle. Förbokad konsertbiljett kommer dock fortsatt att krävas för att bli insläppt till Stora eller Lilla Scenen. Biljetterna kommer att kosta 50 kronor för ståplats och 100 kronor för en sittplats.

Den som vill gå och dansa på Liseberg slipper både årskort och dansbiljett. Båda de nya kraven stryks nu efter hård kritik både från gäster och lokala politiker.

Som tidigare kommer det nu att räcka med att lösa entré biljett för att kunna ta sig en svängom.

– Vi tror att den här lösningen förenklar för gästerna och ser fram emot en härlig musik- och danssommar på Liseberg, säger Andreas Andersen.

Anledningen till Liseberg infört nya avgifter är, enligt honom, främst ekonomisk.

– Det har blivit allt dyrare att bedriva konsertverksamhet och vi behöver ta ut en mindre avgift för biljetterna. Skall vi i fortsättning ha konserter på Liseberg, så måste vi hitta en ekonomisk modell som fungerar långsiktigt.

LÄS OCKSÅ: Lista: Sex skandaler på Liseberg du nog inte kände till

LÄS OCKSÅ: Liseberg efterlyser dig som heter Luna

LÄS OCKSÅ: Nu öppnar Liseberg för säsongen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.