Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Linda Wass, biomedicinsk analytiker, och Viktoria Hennings, biolog, testar ett tiotal prover från patienter positiva för den nya coronavirusinfektionen covid-19 för att se om de hade utvecklat antikroppar. Bild: Pressbild: Sahlgrenska universitetssjukhuset

Lyckad test på Sahlgrenska av antikroppar mot corona

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har i veckan gjort de första lyckade testerna av antikroppstester för nya coronaviruset.

Nu kan sjukvården snart undersöka förekomst av antikroppar mot coronaviruset. I veckan fick Sahlgrenska Universitetssjukhuset de första resultaten från analys av antikroppar i blod hos smittade patienter.

– Detta är ett viktigt steg även om det fortfarande krävs kompletterande analyser innan vi har ett test som kan användas i praktiken, säger Jan-Åke Liljeqvist, överläkare i klinisk virologi och som leder utvecklingsarbetet vid mikrobiologiska laboratoriet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Arbetet går i ett första skede ut på att utvärdera några av de tester som olika företag tagit fram för att påvisa antikroppar. Med ett godkänt test kommer man till exempel kunna testa vårdpersonal för att se vilka som har haft infektionen.