Nya lokala siffror – så många nya coronafall finns i AT-området

Totalt finns det nu 518 bekräftade fall av covid-19 i Alingsås. Det är åtta nya bekräftade fall den senaste veckan. Vårgårda har två nya fall senaste veckan och Herrljunga tre.

ANNONS
|

Totalt har nu 5 930 personer dött av covid-19 i Sverige. 2 675 av dessa är kvinnor och 3 255 är män. Sverige är uppe i 108 969 bekräftade sjukdomsfall.

– Det finns en hel del tecken på att vi även har en ökning i Sverige, säger stadsepidemiolog Anders Tegnell om smittspridningen inrikes på torsdagens presskonferens.

– Viktigt att komma ihåg att det inte är jämförbart med i våras, vi hade i storleksordning tio eller femton gånger fler fall på intensivvården då, säger Tegnell och poängterar att det är en annan sorts epidemi denna höst.

I Västra Götaland har totalt 871 personer avlidit av covid-19. Totalt har 22 187 sjukdomsfall rapporterats in. Det senaste dygnet har inga nya coronadödsfall bekräftats i regionen.

ANNONS

I Alingsås har det den senaste veckan rapporterats åtta nya fall av covid-19. Totalt har nu 518 personer i Alingsås kommun bekräftats smittade av det nya coronaviruset. I Vårgårda har det de senaste veckan konstaterats två nya coronafall senaste veckan. Herrljunga har tre nya fall.

Anders Tegnell kommenterade också torsdagens besked om att råden som riktade sig mot gruppen 70 + nu har lyfts.

– Vi ser en successiv utveckling vad gäller välmåendet för den här gruppen, särskilt vad gäller psykisk ohälsa.

I går onsdag fanns det totalt 49 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 6 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

På Sjukhusen i Väster, dit Alingsås lasarett tillhör, intensivvårdades vid tillfället ingen. Totalt sett på sjukhusen i regionen ser beläggningen i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 0 personer varav 0 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 31 personer varav 2 på IVA, Sjukhusen i Väster: 1 personer varav 0 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 9 personer varav 3 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 8 personer varav 1 på IVA.

Enligt Socialstyrelsens uppgifter om antalet avlidna per kommun, som uppdaterades senast den 19 oktober, har tio personer avlidit av covid-19 i Alingsås. I Vårgårda handlar det om sex personer och i Herrljunga sju personer. De siffrorna har varit statiska i flera veckor.

LÄS MER:Familjekarantän införs i Västra Götaland

LÄS MER:Därför kan du ha antikroppar – utan att veta om det

Fakta: lokala siffror

Alingsås

Aktuell vecka. Sjukdomsfall/10 000 invånare: 2. Sjukdomsfall: 8.

Totalt. Sjukdomsfall /10 000 invånare: 125. Sjukdomsfall: 518.

Vårgårda

Aktuell vecka. Sjukdomsfall/10 000 invånare: 2. Sjukdomsfall: 2.

Totalt. Sjukdomsfall /10 000 invånare: 106. Sjukdomsfall: 125.

Herrljunga

Aktuell vecka. Sjukdomsfall/10 000 invånare: 3. Sjukdomsfall: 3.

Totalt. Sjukdomsfall /10 000 invånare: 94. Sjukdomsfall: 89.

Källa: siffror för vecka 42, Folkhälsomyndigheten.

Källa: Folkhälsomyndigheten

ANNONS