Skottskadad man hittad norr om Uddevalla

Under natten mot söndag larmades polisen om en skottskadad man i 40-årsåldern som påträffats i Munkedal. Den skadade mannen ringde själv in medan han var på väg till sjukhus.
– Han säger att han försökt avstyra ett bilinbrott, säger polisens presstalesperson i region Väst, Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Polisen utreder en händelse med en skadad man i Munkedal. Mannen är skottskadad, men skadorna bedöms vara lindriga.

– Han säger att han försökt avstyra ett bilinbrott, säger polisens presstalesperson i region Väst, Thomas Fuxborg.

Larmet kom in till polisen klockan 04.24 under natten mot söndagen. Enligt uppgifter till Bohusläningen ska ett stort område vara avspärrat vid ett bostadsområde nära Munkedals tågstation.

– En förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott är inledd, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen.

I övrigt var polisen förtegen om händelsen för att inte störa utredningen.

– Vi arbetar med flera olika åtgärder nu, säger Martin Hallberg.

ANNONS

Klockan 9.40 kallades en hundpatrull från Skaraborg till platsen som ska undersöka händelserna.

Larmade själv

Runt sjutiden på söndagsmorgonen meddelade polisen att ingen var gripen för brottet och att mannens skador bedömdes fortfarande vara lindriga. Exakt vad som har hänt är i nuläget oklart.

Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen, säger att mannen själv, medan han var i färd med att bli körd till sjukhuset av en släkting, larmat och sagt sig försökte avstyra ett bilinbrott, varpå han blivit skjuten.

– Gärningsmännen försvinner sen i en grå bil.

Brottsplats ändrad

Brottsplatsen misstänktes först vara Brudåsvägen i Munkedal, men efter att polisen funnit blodspår vid vad som nu anses vara den rätta brottsplatsen har man gjort en korrigering.

Under söndagen har polisens tekniker gjort en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen. Ett antal förhör har hållits under dagen, bland annat med den skottskadade mannen som under förmiddagen vårdats på sjukhus.

Vid 15-tiden på söndagen finns inga ytterligare uppgifter kring om någon misstänkt gärningsperson har gripits för brottet.

ANNONS