Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alingsås lasarett. Bild: Filip Landqvist

Tre nya corona-dödsfall i Västra Götaland

Tre nya corona-dödsfall har rapporterats in det senaste dygnet i Västra Götaland. Totalt har nu 354 personer avlidit till följd av covid-19 i regionen.

På folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens under torsdagen presenterades som vanligt färsk statistik över antalet smittade och avlidna till följd av det nya coronaviruset.

I Sverige finns det i dag 28 582 bekräftade fall av covid-19 och totalt har 3 529 personer avlidit i sviterna av viruset.

Västra Götalandsregionen har i nuläget totalt 3 910 sjukdomsfall och totalt har 354 avlidit till följd av covid-19 i regionen.

Senaste dygnet har tre nya dödsfall bekräftats i regionen.

På torsdag förmiddag fanns det totalt 336 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 84 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. På Sjukhusen i Väster,där Alingsås lasarett ingår, finns det 39 inneliggande personer, varav 15 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det ut enligt följande: NU-sjukvården: 67 personer varav 11 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 169 personer varav 40 på IVA, Skaraborgs sjukhus: 24 personer varav 10 på IVA och Södra Älvsborgs sjukhus: 37 personer varav 8 på IVA.