Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Västtrafik uppmanar att välja bakdörren

Från och med i dag onsdag kan du som reser med Västtrafik behöva kliva på bussar och spårvagnar genom dörrarna i mitten eller längst bak. Åtgärden genomförs för att tillmötesgå förarnas oro kring coronaviruset.

LÄS MER: SJ ställer in avgångar

Västtrafik har valt att låta kollektivtrafiken gå som vanligt. Men på grund av en tilltagande oro hos förare öppnar nu Västtrafik möjligheten för trafikföretagen att genomföra åtgärder för att medarbetarna ska känna sig trygga, till exempel stängning av framdörren på bussar och spårvagnar samt att stänga av vissa sittplatser närmast föraren. Detta gäller från och med onsdag morgon.

– Vi ger nu våra trafikföretag möjlighet att genomföra åtgärder för att möta den oro som finns bland förarna. Syftet är att upprätthålla en fungerande kollektivtrafik så att våra kunder kan fortsätta att ta sig till sina arbeten, sjukvård och skola, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet i ett pressmeddelande.

Åtgärderna genomförs av hänsyn till förare och resenärer men är inte kopplade till smittspridning. Enligt Folkhälsomyndigheten finns i nuläget inga rekommendationer om att begränsa resandet i kollektivtrafiken eller att stänga framdörren.

Som resenär behöver man även fortsatt ha en giltig biljett.

Västtrafik har vidtagit flera åtgärder på grund av coronaviruset. Organisationen har gått upp i stabsläge och förberedelser pågår för att kunna ställa om trafiken beroende på utvecklingen.

– Vi vill också passa på att be våra resenärer visa varandra lite extra omtanke i kollektivtrafiken och följa de rekommendationer som ges från myndigheter. Vi är också tacksamma för all vår personal som jobbar hårt för att kollektivtrafiken ska fortsätta fungera, säger Jarl Samuelsson.

LÄS MER: Avbokat fram till maj – miljonförluster väntar

LÄS MER: Lokala företrädare för näringslivet välkomnar krispaket