Albin Lundin, Oskar Krusensjö, Oliver Dalén och Casper Kjerrman har i år sommarjobbat som en kulturarbetande kvartett på på Vårgårdas gator.
Albin Lundin, Oskar Krusensjö, Oliver Dalén och Casper Kjerrman har i år sommarjobbat som en kulturarbetande kvartett på på Vårgårdas gator. Bild: Philip Mauritzson

Albins sommarjobbsidé blev en kommunkvartett

Det var ett kommunalt ”soloprojekt” ifjol, som i år blev en hel kvartett på Vårgårdas gator. – Det här har varit det perfekta sommarjobbet, säger pianisten Albin Lundin.

ANNONS
|

Förr i tiden var det slitna källarlokaler och någons oinredda vind som fick agera inkubator för aspirerande popmusiker. Nu för tiden samarbetar unga talanger över internet - eller varför inte i en kommunhusreception? Det är i alla fall där vi hittar Albin Lundin, Oskar Krusensjö, Oliver Dalén och Casper Kjerrman. Om de unga Vårgårda musikerna kommer bli ett framtida band låter vi vara osagt, men har i alla fall varit kommunens egna kulturarbetare sommaren 2021.

– Det har varit kul, säger Oliver Dalén, som spelar bas.

– Och annorlunda. Man har stått på scen förut men då med fast publik. Men folk har gått förbi och tyckt att vi är bra på det vi gör, säger gitarristen Casper Kjerrman.

ANNONS

Och bandnamnet Albins kvartett?

– Ja… det är det bästa vi har hittills, säger Albin Lundin och skrattar.

För det var ju han som bröt ny mark förra sommaren och hittade på sitt eget sommarjobb.

– Jag satt och funderade på hur man med hjälp av musik kan sprida glädje. Det fanns ju ingen sådan här tjänst, men jag kom med idén och skickade mejl till Hampus och Robert (Haga och Almqvist på kommunen) och de nappade, säger Albin.

Hur har du upplevt den här sommaren?

– När vi suttit utanför Ica har folk stannat upp och uppskattat att det händer något. Musik betyder mycket för många och vi bryter ett mönster när vi spelar ute. Det har varit det perfekta sommarjobbet, det är häftigt att möta människor.

Musiken har varit ett ”blandat potpurri” av sommarklassiker, allt från Tomas Ledin och Abba till psalmer och sommarvisor.

– Man vill att folk ska känna igen musiken och kunna sjunga med, säger Oskar Krusensjö, som spelar gitarr.

– Trallvänligt saka det vara, fyller Albin i.

Vad tror ni då, finns det en fortsättning på kvartetten?

– Vi får se. Vi kände till varandra innan och veckan har fört oss närmare, konstaterar Albin.

LÄS MER:Lottas vallhundar räddade 13 kor i Vårgårda

LÄS MER:A-traktorer stör boende på Storgatan

ANNONS