Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arcus erbjuder bland annat jobbcoachning och jobbar på uppdrag från Arbetsförmedlingen. Företaget har nyligen öppnat kontor både i Vårgårda och Herrljunga. På bilden områdeschef Gustav Jenvén. Bild: Jenny Schagerlind/Privat
Arcus erbjuder bland annat jobbcoachning och jobbar på uppdrag från Arbetsförmedlingen. Företaget har nyligen öppnat kontor både i Vårgårda och Herrljunga. På bilden områdeschef Gustav Jenvén. Bild: Jenny Schagerlind/Privat

Arcus ger jobbcoachning på hemmaplan

Arcus kan vara en väg till sysselsättning för de som just nu är arbetssökande. Företaget har helt nyligen etablerat sig både i Vårgårda och Herrljunga.
– Vårt uppdrag är att hjälpa kunderna påbörja en utbildning eller anställning, säger Gustav Jenvén, områdeschef hos Arcus.

I Herrljunga har Arcus ett nyöppnat kontor på Verkstadsgatan och i Vårgårda flyttar man nu under januari in i nya lokaler vid Murartorget. Företaget, som har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen, finns redan på ett 100-tal orter i Sverige, däribland Alingsås.

Att etablera sig i Vårgårda och Herrljunga ansåg vara nästa naturliga steg.

– Vi har inte funnits där tidigare, så det var vårt nästa steg för att knyta ihop Göteborgsområdet med Skaraborg. Vårgårda är ju känd för sin företagsamhet och en såpass stor ort att det kändes naturligt att finnas där, säger Gustav Jenvén.

Hos Arcus kan man få personlig hjälp med att söka jobb eller hitta en utbildning som passar. Tjänsterna vänder sig till arbetssökande som behöver lite extra stöd.

Arcus jobbar på uppdrag från Arbetsförmedlingen och alla kunder måste gå vägen om dem.

– Vårt uppdrag är att hjälpa kunderna påbörja en utbildning eller anställning, men det är Arbetsförmedlingen som avgör vilka som har rätt till tjänsten. Det är de som gör bedömningen att en person är i behov av stöd. Sedan är det upp till personen själv om de vill välja oss eller någon annan aktör på marknaden, förklarar Gustav Jenvén.

Det märks att det finns ett stort behov av de här tjänsterna både i Vårgårda och Herrljunga. Och för vår del är det ju roligt att de väljer oss.

Anställd för att möta Vårgårda- och Herrljungakunderna hos Arcus är Hesam Rafei Lindblad, utbildad civilekonom och själv Vårgårdabo.

– Han har också lång erfarenhet av att driva företag och ett stort kontaktnät i trakten, det var en av anledningarna till att vi anställde honom, berättar Gustav Jenvén.

Även om Arcus lokala kontor är helt nyöppnade har de redan mycket att göra.

– Ja, vi är i full gång. Det märks att det finns ett stort behov av de här tjänsterna både i Vårgårda och Herrljunga. Och för vår del är det ju roligt att de väljer oss, säger Jenvén.

LÄS MER: Första spadtag för nya Hagen

LÄS MER: Polisstationen i Vårgårda växer