Badet uppfräschat för 5 miljoner – nu har det öppnat

I veckan öppnade Badet i Vårgårda igen. Fräschare än på länge efter renovering och ventilationsbyte. Och efterlängtat av många.
– Det här har vi gått och väntat på, säger Anna Kullberg en av dem som var snabba med att hoppa i plurret.

ANNONS

LÄS MER:Nu ska simhallen bli varmare och fräschare

Utanför de stora fönstren i simhallen är det grått och regnigt. Men i barnbassängen är det varmt, full fart i rutschkanan och glada leenden.

– Det var ju efterlängtat att de skulle öppna igen. Det har vi gått och väntat på. En grå dag som den här är det lätt att fastna framför plattan annars, säger Anna Kullberg menande.

Ja, istället fick Simon, 9, och Sara, 6, följa med mamma till Badet, som simhallen i Vårgårda kort och gott kallas.

Där i lilla bassängen leker också Marianne Vinberg och Per-Arne Nilsson med barnbarnen Ellen, 4, och Oscar, 2. De håller med om att det är roligt att Badet äntligen öppnat igen efter fyra månaders lång väntan.

ANNONS

– Jätteroligt, mest för barnbarnens skull. Fast vi har förtidspensionerat oss nyss så vi har väl tänkt att vi ska gå hit och motionssimma lite också, säger Marianne.

”Jättefint!” är Mariannes och Annas eniga omdöme om de nyrenoverade duschrummen. Både herrarnas och damernas omklädningsrum har fått nya duschar och toaletter och nytt kakel på golv och väggar.

Dessutom har simhallens ventilation bytts ut. Ventilationsbytet och uppfräschningen av ytskikten har sammanlagt gått på runt 5,3 miljoner kronor.

– Det är jätteroligt att man satsar på Badet. Vi fyllde 45 år i januari, säger badchef Annika Stenbäcken.

En fräsch 45-åring alltså?

– Det kan man verkligen säga! Det är så kul att se att barnen och alla andra besökare har längtat så efter att vi ska öppna. Det har ju vi i personalen också gjort.

Badet i Vårgårda har 22000-23000 besökare per år. Bara en vanlig fredag kan man komma upp i 200 besökare, med skolklasser och simskoleelever inräknande. Och nu är allt igång som vanligt och utan några restriktioner.

– Känner vi att det blir för mycket folk kommer vi kanske att begränsa det, men det behövs absolut inte i nuläget, menar Annika Stenbäcken som själv jobbar som simlärare.

Under ”sommarstängningen” som varat sju veckor längre än vanligt på grund av renoveringen har Annika och kollegorna jobbat en del hemifrån med administrativt arbete. Men de har också passat på att utbilda sig.

– Vi har varit på en utbildning i hur vi ska bemöta barn med särskilda behov.

LÄS MER:Vårgårda saknar program för naturvård

LÄS MER:Södra Härene kan få 60 meter hög telemast

ANNONS