Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Bilträff i Folkets park – Vårgårda Motorklubb hyllas

Aldrig förr har amerikanska muskelbilar gjort sig så bra bredvid A-traktorer som på Folkets Park i Vårgårda. Under lördagen blev dröm till verklighet när nystartade Vårgårda motorklubb bjöd in till sin första bilträff.
– Om jag inte var taggad förut så är jag definitivt det nu, skriver Ted Hansen, ordförande i klubben på Facebook.

LÄS MER: Ted Hansen startar motorklubb – Vill skapa ny bilkultur

Allt började med en idé om att samla kommunens motorintresserade och starta en motorklubb. Ted Hansen tvekade inte. Han satte genast igång med att planera för en motorfylld höst i Vårgårda. Men inte i hans vildaste fantasi kunde han föreställa sig den responsen han fick.

– Jag har blivit stoppad i affärer av personer som kommer fram och berättar hur glada de är över initiativet och berömmer mitt engagemang, berättar Ted Hansen.

Det har gått drygt en månad sedan vi träffades sist och pratade om motorintresse, A-traktorer och visioner. Då hade den nystartade Facebookgruppen Vårgårda Motorklubb ett sextiotal medlemmar. Idag har medlemsantalet ökat till nästan 600.

– Mycket har hänt på den korta tiden som gått. Hela Vårgårda har visat sitt intresse och stöttat arbetet. Folk har hört av sig till mig och vill hjälpa till, berättar Ted Hansen.

Får hjälp av ungdomar som kör A-traktor

Engagemanget hos Vårgårdaborna har varit över förväntan och klubben har nu en styrelse. Ted berättar att det enda som kvarstår är pappersarbetet till Skatteverket. Inför lördagens bilträff har dock Ted fått hjälp från oväntat håll.

– Vi är ett 10-tal här idag med reflexvästar. Flera ungdomar som kör A-traktor hjälper till med att sälja fika och delegera bilar, berättar Ted Hansen.

När jag står och pratar med Ted kommer det fram besökare som vill tacka för den väl uppstyrda bilträffen. En kvinna tycker det är fantastiskt att ungdomarna får vara med och hjälpa till.

– För två eller tre veckor sedan var jag här med några ungdomar och hjälpte till på parkens fixardag. Vi städade och fixade på några timmar istället för att det skulle ta en hel dag, säger Ted.

Två av ungdomarna som har engagerat sig och ställer ut sina A-traktorer är Hannes Bartholdsson och Oliver Flink. De berättar att de vill motbevisa de fördomar som finns om ungdomar som kör A-traktor.

– Det kommer rätt mycket klagomål på att vi stör men flera av oss är skötsamma. Det kanske verkar som att vi är otrevliga när vi står och hänger i grupp men vi pratar gärna, berättar Hannes Bartholdsson.

– Vi vill visa att vi kan sköta oss. Vi båda åker från Herrljunga till Vårgårda för att stämningen är så bra här, tillägger Oliver Flink.

Och visst är stämningen behaglig i Folkets park. Bland amerikanska jänkare, A-traktorer och modifierade BMW:s står David Olsson från Borås. Likt Ted startade han en motorklubb i Borås för att samla alla bilintresserade. När David fick reda på att Ted inspirerats av Borås trevliga bilträffar ville han genast visa sitt stöd.

– Idag har vi kommit hit med omkring 17 bilar, några anslöt längs med vägen. Vi vill såklart stötta Vårgårda motorklubb och det är kul att vi kan inspirera andra, säger David Olsson som för första gången besöker en bilträff i Vårgårda.