Ebba säljer fika som förr på Sävens badplats

Korv, våfflor och glass i stora lass. Efter flera år utan kiosk säljs det återigen fika på Sävens badplats. Ebba Näverstedt ser de varma dagarna i sin foodtruck som ett härligt extrajobb.
– Det märks att badgästerna har saknat en kiosk här. Responsen har varit jättepositiv och det är många som handlar, berättar Ebba.

ANNONS
|

LÄS MER:Food trucks vid badplatserna

Det är en av sommarens varmaste dagar och från badplatsen hörs det plaskande och tjut när badgäster gör kanonkulan ner i det svalkande vattnet. På Sävens badplats möts skogens lugn av badglada gäster. Men numera finns det ett nytt inslag i idyllen. Nämligen en kännbar doft av nygräddade våfflor.

Jag har alltid jobbat med människor och tycker det är väldigt roligt.

Ebba Näverstedt är uppvuxen i Skogsbygden och har varit stammis på Sävens badplats sedan hon var barn. När den gamla kiosken lades ned för drygt tio års sedan försvann ett uppskattat tillhåll för badgästerna. I dag erbjuder Ebba Näverstedt och hennes sambo Haken Said fika precis som förr.

– Vi hade premiär 12 juni och har sedan dess varit här vid Sävens badplats men vi har tillstånd även för badplatsen vid Ornungasjön, berättar Ebba.

ANNONS
Ebba Näverstedt är ett välkänt ansikte på Sävens badplats. Här badar hennes gamla klasskompisar som nu skaffat barn.
Ebba Näverstedt är ett välkänt ansikte på Sävens badplats. Här badar hennes gamla klasskompisar som nu skaffat barn. Bild: Falk Matilda (Alingsås Tidning)

The Beach Wagon är en renoverad försäljningsvagn som Ebba köpte tillsammans med sin sambo Haken. Samtidigt som Haken sköter pappersarbete och glassleverans så möter Ebba badgästerna med ett leende.

– Jag har alltid jobbat med människor och tycker det är väldigt roligt, säger Ebba.

Men att jobba på sin semester?

– Ja, vanligtvis jobbar jag på Lindbladskolan i Vårgårda så nu har jag fyra veckor semester. När det är lugnt kan jag lägga mig ner och softa vid stranden och mina barn kan springa runt och leka när jag jobbar, berättar Ebba som endast ser fördelar med extraknäcket.

Förhoppningen är att snart rulla vidare till nästa badplats. Vårgårda kommun har gett tillstånd för samtliga badplatser i kommunen men än saknas det godkännande från markägarna.

– Än så länge har vi ingen konkurrens och planen är att vi snart ska besöka även andra badplatser. Tämta badplats är attraktiv med dess långa strand och många besökare men vi väntar på tillstånd från bland annat markägare, säger Ebba.

Det är ett glatt par som möter badgästerna i The Beach Wagon.
Det är ett glatt par som möter badgästerna i The Beach Wagon. Bild: Falk Matilda (Alingsås Tidning)

Hyran för att stå med en foodtruck på kommunens badplatser är 100 kronor per dag och det krävs även ett tillstånd från polisen. Men som sagt, pappersarbetet sköter Haken. Ebba hon gräddar våfflor, säljer glass och hemma i köket bakar hon.

– Andra helgen sålde glassen slut och därefter fick vi tänka om. Då bestämde vi oss för att utöka sortimentet med våfflor och korv med bröd. Jag står även hemma och bakar, berättar Ebba.

ANNONS