Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bristen på vaccintider i Vårgårda ser ut att vara över. Från och med nästa vecka kommer Legehuset att erbjuda 200 tider varje måndag. Bild: TTELA
Bristen på vaccintider i Vårgårda ser ut att vara över. Från och med nästa vecka kommer Legehuset att erbjuda 200 tider varje måndag. Bild: TTELA

Efter kommunens påtryckningar – fler vaccintider i Vårgårda

Brist på vaccintider verkar inte längre vara ett problem i Vårgårda. Från och med nästa vecka ska det finnas 200 bokningsbara tider varje måndag. Regionen har tagit åt sig av kommunens kritik, gissar covidsamordnare Conny Holm:
– Det känns som att de försöker kompensera oss nu.

LÄS MER: Vaccinationskritik mot regionen

Ända sedan fas 4 av covidvaccineringen inleddes har det varit mer eller mindre ont om vaccintider i Vårgårda, och många Vårgårdabor har fått åka till närliggande orter för att få sina doser.

Redan i somras skrev kommunalråd Bengt Hilmersson (C) och kommunchef Lars Björkqvist ett brev till regionens hälso- och sjukvårdsnämnd där man kritiserade den dåliga vaccintillgången i Vårgårda.

Den senaste månaden har det varit bättre med vaccintider, då både vårdcentralen i Vårgårda och privata vårdföretaget Legehuset har haft bokningsbara tider eller drop in.

Och vaccintillgången ser ut att bli fortsatt god. Kommunens covidsamordnare Conny Holm berättar att Legehuset kommer att ha 200 bokningsbara tider i Vårgårda varje måndag.

– Den 17 och 24 januari är spikade och sedan är det sagt att de ska fortsätta vara i Vårgårda på måndagar, så det utgår vi ifrån, säger Conny Holm till AT.

Han tror att det är kommunens brev till hälso- och sjukvårdsnämnden som till slut har gett resultat.

– Ja, jag tror det. Det känns som att de försöker kompensera oss nu.

Vaccintiderna bokas på Legehusets hemsida. Conny Holm rekommenderar att man går via en länk på kommunens hemsida eller via 1177 och sin kommun för att lättast hamna rätt.

Legehusets vaccinering i Vårgårda sker som tidigare i lokalen bredvid vårdcentralen. Förutom dessa tider kommer Närhälsan att erbjuda drop in under fyra timmar den 22 januari.

LÄS MER: Trendbrottet efter vaccinpassen – fler unga tar första dosen

LÄS MER: Här är restriktionerna som börjar gälla 12 januari