Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Fler bollar i luften hos padelhallen

Nu behöver man inte lämna Vårgårda för att gå en golfrunda på exotiska Bahia Beach Golf Club i Puerto Rico. Eller någon annan häftig golfbana i världen. Vårgårda Padel har skaffat marknadens mest avancerade golfsimulator.
– Man kan leka med den och göra det hur lätt eller svårt som helst, säger PGA-tränaren Hugo Erlandsson.

LÄS MER: Här är Vårgårdas nya padelhall

Det är inte direkt högsäsong för att spela golf utomhus. Men det behöver man inte heller göra. Intresset för att svinga klubban i en golfsimulator växer både i Sverige och utomlands.

– 30 procent av golfarna i USA har aldrig varit på en riktig golfbana, säger David Davidsson, delägare hos Vårgårda Padel som alltså hakat på trenden och också skaffat en simulator.

Enligt David Davidsson och Hugo Erlandsson, tränare hos Vårgårda Golfklubb, är det marknadens i särklass mest avancerade golfsimulator som nu har tagit plats bland padelbanorna. Varje slag omvandlas till en mängd siffror som går att analysera in i minsta detalj för att sänka sitt handikapp.

– Ute på ranchen gissar du bara med ögat men här får du allt svart på vitt, förklarar Hugo.

Har du aldrig spelat golf förut kan det här vara ett sätt att prova utan att behöva gå ute i kylan och vätan.

De flesta av världens största golfbanor finns att välja mellan och du kan antingen träna på egen hand eller gå en match mot kompisar.

– Man kan leka med den och göra det hur lätt eller svårt som helst, menar Hugo. Har du aldrig spelat golf förut kan det här vara ett sätt att prova utan att behöva gå ute i kylan och vätan.

David Davidsson (t.v), ägare till Vårgårda Padel, är glad över samarbetet med golftränaren Hugo Erlandsson. Bild: Jenny Schagerlind
David Davidsson (t.v), ägare till Vårgårda Padel, är glad över samarbetet med golftränaren Hugo Erlandsson. Bild: Jenny Schagerlind

Satsningen på golfsimulatorn är i Davids tycke ett bra komplement till padeln.

– Vi hade en kanonstart när vi öppnade i våras. Sedan har det varit en lugn sommar men nu börjar padelbanorna att bokas mer igen. Vi har också precis startat gruppträning i padel för 8-14-åringar på tisdagar, berättar David.

– Det är jättekul att även kunna erbjuda golfträning och vi vill ha Hugo här så mycket som möjligt, tillägger han.

Och så kommer vi att köra ett seriespel varje vecka där man kan tävla på veckans bana.

Ja, Hugo Erlandsson och även Jessica Wallström från Herrljunga Golfklubb kommer att finnas i padelhallen vissa tider i månaden för den som vill boka en golflektion. Båda är PGA-tränare och man kan få instruktioner både i grupp och enskilt.

– Och så kommer vi att köra ett seriespel varje vecka där man kan tävla på veckans bana, upplyser David.

LÄS MER: Badet uppfräschat för 5 miljoner – nu har det öppnat