Fordonsbrand bröt ut efter krock med sten

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten om en bilbrand i Vårgårda. Enligt uppgifter ska branden ha utbrutit efter att föraren väjt för vilt, och därefter krockat med en sten.

ANNONS
|

Det var runt klockan 22.50 som larmet inkom. Enligt Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, startade branden under färd. Olyckan ska ha inträffat i närheten av Vårgårda pistolklubb.

– Det var en bil som kört på en sten och därefter börjat brinna, säger Micke Olsson och fortsätter:

– Branden är släckt, vi kommer vara kvar i cirka en halvtimme till, säger han klockan 23.15.

Enligt polisens stationsbefäl i Alingsås, Johan Petersson, verkar olyckan ha uppstått efter att föraren väjde för ett djur.

– Vi har varit med räddningstjänsten där på platsen, men det har inte blivit så mycket för vår del. Föraren ska ha väjt för ett djur och därefter kört på något så att det blev en brand av det hela, säger Petersson.

ANNONS

Senare under natten meddelar stationsbefälet att det rörde sig om ”en större hjord vilddjur”, men att arten fortfarande var okänd.

Enligt larm- och ledningsoperatören ska en person ha färdats i bilen vid tiden för händelsen. Någon ambulans ska inte ha kallats till platsen.

ANNONS