Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Från första advent kommer två olika konserter att finnas tillgängliga att titta och lyssna på, på nätet. Bild: Privat

Här är årets Luciatrupp i Vårgårda

Nu är det klart att det blir sånggruppen Rotad som bildar Vårgårdas officiella luciatrupp 2020.

LÄS MER: Cirrus lussade i Vårgårda

Som AT berättat tidigare blir årets luciaframträdande en digital upplevelse.

I ett pressmeddelande skriver Vårgårda kommun att det blir kören Rotad som står för årets sånginsats. Det var kören Deus, som blev den första luciatruppen som rekryterades efter det att Lions Club Vårgårda och Vårgårda kommun tog över ansvaret för Vårgårdas officiella luciafirande. Truppen leddes då av Freddie och Erika Svennberg. Nu är de tillbaka men denna gång med den något mindre sånggruppen Rotad. Gruppen, som består av åtta sångare från Vårgårda och Herrljunga, har tidigare uppträtt på bland annat Equmeniakyrkans stora julkonsert i Tångahallen.

– Tillsammans sjunger vi mycket gospel- och a cappella-inspirerad musik och det kommer också prägla årets luciaprogram, säger Freddie Svennberg.

Gruppen hade själva börjat planera för en digital julkonsert när de fick reda på att Vårgårdas officiella luciafirande i år också skulle bli digitalt.

– Det kändes som ett perfekt läge att nappa på erbjudandet om att bli Vårgårdas officiella luciatrupp. Att göra årets program digitalt är ansvarsfullt utifrån de förutsättningar som råder, säger Erika Svennberg.

Inom kort kommer arbetet med inspelningen att startas upp och från första advents morgon kommer det att finnas två inspelningar tillgängliga för dem som vill lyssna på Rotads luciaprogram.

– Vi kommer göra en kortare inspelning på 20 minuter som kan visas i personalrum på fikaraster och liknande. Det kommer också bli en längre inspelning som innehåller fler sånger, berättar Freddie Svennberg.

Arrangörerna är väldigt nöjda med årets rekrytering av luciatrupp.

– Att få samarbeta med Freddie och Erika igen känns både tryggt och spännande på samma gång. Jag har höga förväntningar, berättar Hampus Haga, Kultur- och fritidschef i Vårgårda kommun.

I samband med luciafirandet kommer Lions Club Vårgårda genomföra sin traditionsenliga insamling till förmån för Lions lokala hjälpverksamhet.

– Just i år tror jag att luciafirandet blir en extra viktig ljuspunkt i den mörka tid vi upplevt i samband med coronapandemin och all den isolering som följt med den, säger Ulf Carlsson från Lions Club Vårgårda, i pressmeddelandet.

Rotads luciaframträdande kommer att publiceras på Vårgårda kommuns hemsida första advent, det vill säga 29 november.

LÄS MER: Digitalt lucia i Vårgårda