Gymnasieeleven Nelly Lisevall jobbskuggade två av AT:s reportrar under förra veckan.
Gymnasieeleven Nelly Lisevall jobbskuggade två av AT:s reportrar under förra veckan. Bild: Jenny Schagerlind

"Jag har fått en helt annan känsla för tidningen..."

I veckan som gick blev vi på AT:s lokalredaktion jobbskuggade av gymnasieeleven Nelly Lisevall. Redaktionsarbetet var inte riktigt som hon hade tänkt sig... Här berättar Nelly själv om sina dagar på AT.

ANNONS

LÄS MER:Alingsås Tidning på ny adress

LÄS MER:Sparbanksstiftelsen tar hand om AT:s arkiv

Jag heter Nelly Lisevall, är 17 år och vanligtvis hänger jag i skolan första halvan av dagen, för att sedan spendera kvällen på innebandyplan. Jag bor i Vårgårda men går humanistiska programmet på Kunskapskällan i Herrljunga och jag gillar verkligen språk. Psykologi och kommunikation intresserar mig också mycket.

Vara någons skugga

Tre dagar under vecka 5 fick vi möjligheten att ha skuggning. Skuggning innebär inte praktik utan vi ska endast följa med någon inom yrket, vara deras skugga. På så sätt får vi se vardagen inom yrket och kan ställa frågor under tiden. Jag fick chansen att skugga på Alingsås Tidning vilket var väldigt intressant.

ANNONS

Blev förvånad

Mina förväntningar på hur arbetet skulle se ut på tidningen skiljde sig mycket från hur det faktiskt var. Jag tänkte mig minst fem personer som satt på kontoret men till min förvåning var de bara två. Dock fick jag även möjlighet att besöka kontoret i Alingsås vilket var betydligt större och mer som jag hade tänkt mig.

Något som stack ut

Efter att ha varit på AT i några dagar så har jag fått en helt annan känsla för tidningen när jag fått se det som ligger bakom. Att endast en nyhet eller idé omvandlas till en färdig artikel. Något som även stack ut under min tid hos AT var allt kaffe.

ANNONS