Lill-Babs hyllades på Kulturen

En tuff föreställning i lyxförpackning. Det serverades i Vårgårda när Barbro "Lill-Babs" Svensson hyllades på Kulturen.

ANNONS
|

I dag finns allt möjligt rörligt material man kan tänka sig på internet, och vad man väljer att titta på är upp till var och en. Men det fanns en tid när alla svenskar tittade på samma tv-program. "Solveigs hörna" som visades på Kulturen i veckan, var i och för sig inget tv-program, men föreställningens blinkning till Lennart Hyland var tydlig.

Det var dock inte en man som stod i centrum, i tv-studion och på scen, utan en kvinna som under sin levnadstid var synonym med ordet folkkär. Artisten Cecilia Kyllinge spelade rollen som Barbro ”Lill-Babs” Svensson med den äran och på scen fanns också hennes mamma Solveig Bergqvist Larsson som kvällens värdinna. Föreställningen hade namnet "Hon är jag – en hyllning till Lill-Babs" och till sin hjälp att berätta historien om Lill-Babs liv och karriär hade de två kvinnorna på scen även två män. Sligen&Slagge som de kallade sig själva spelade gitarr och kontrabas och lotsade publiken genom den låtskatt som förknippas med artisten. Musikerduon fanns också på plats för att ge åskådarna ledning i hur de skulle uppleva föreställningen med hjälp av stora skyltar med textuppmaningar som "skratt" och "åååhhh".

ANNONS

Cecilia Kyllinge framförde låtar som Klas-Göran, Kyss mig och Itsy Bitsy, för att nämna några, och med hjälp av de två musikerna fick publiken också träffa orkesterledaren Simon Brehm och artisten Lasse Berghagen.

Cecilia Kyllinge var också smittande uppvärmare i rollen som övertända studiokvinnan Biggan.

Föreställningen arrangerades av Vårgårda Teaterförening vars program under våren inkluderar en fullbokad teaterresa till Tomas von Brömssens föreställning Kontrabasen på Stadsteatern i Göteborg. Men också föreställningarna Lasse i gatan och Världen är en scen på Kulturen.

ANNONS