Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Nu blir det catwalk på Kungsgatan i Vårgårda

Om inte kunderna vågar sig in i butiken får varorna flytta ut på gatan. Så resonerar Nina Berg och laddar för en modevisning utomhus på lördag.
– Blir det inte hagel och snö så kör vi, ler Nina.

LÄS MER: Vårgårdabutiker går på knäna - kommunen rycker in

LÄS MER: Lokalt stimulanspaket för näringslivet

Nej, enligt aktuella tiodygnsprognoser är inget busväder att vänta till helgen. Chansen är alltså stor att alla som är nyfikna på vårmodet kan få ett smakprov utanför Nina Bergs butik Anno 1896 på lördag.

– Jag vet att många av mina kunder brukar lyssna på Melodikrysset på radio på lördagar, så det blir efter det, vid halv tolv, säger Nina. Sedan håller vi på så länge folk tycker det är roligt.

Fem-sex modeller är vidtalade, bekanta till Nina, som brukar gå mannekäng på hennes modevisningar. Minst två per år brukar det bli i butiken, men skillnaden den här gången är alltså att catwalken flyttar ut på gatan.

Man kan väl samla folk utomhus, de behöver ju inte stå så tätt.

Som AT berättat förut har coronasmittan skrämt bort kunderna från Vårgårda centrum. Nina Berg är en av de hårt drabbade butiksägarna, men hon vägrar ge upp eller bara sitta i sin butik och vänta.

– Man kan väl samla folk utomhus, de behöver ju inte stå så tätt, resonerar Nina. Jag tror att de som kommer på lördag inte är rädda att gå in och prova kläder heller. Men om någon inte skulle vilja det kan vi ta ut plaggen utanför butiken.

Hoppas att andra butiker blir inspirerade och tar efter.

Massor av vårnyheter har anlänt till Anno 1896 de senaste dagarna och Nina Berg är förstås sugen på att få visa upp godbitarna.

– Om det blir lyckat kanske jag gör det här någon mer lördag. Hoppas att andra butiker blir inspirerade och tar efter.

Du blir alltså inte sur om man kopierar din idé?

– Nej, inte alls! Det vore väl himla bra.

LÄS MER: Vårgårda skjuter upp budgetarbete på grund av corona

LÄS MER: Herrljunga kommun sträcker också ut handen – men är det redan för sent?