Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kommunalråd Bengt Hilmersson (C) och riksdagsledamot Mikael Larsson (C) träffades under onsdagen för att prata om hur coronapandemin påverkat Vårgårda. Bild: Jenny Schagerlind

Promenerade – och pratade coronaeffekter

Walk and talk. Riksdagsledamoten Mikael Larsson (C) gillar konceptet och kör det just nu i alla Sjuhärads kommuner. Under onsdagen var han i Vårgårda för att promenera och prata coronaåtgärder med kommunalrådet Bengt Hilmersson (C).

LÄS MER: Vårgårda kommun ger presentkort till personalen

LÄS MER: COI lanserar Vårgårdacheck

Det var på Facebook han först såg konceptet och fastnade för det. Mikael Larsson, riksdagsledamot från Mark jobbar just nu hemifrån, och såg chansen att applicera det här med "walk and talk" på sitt politiska uppdrag.

– Jag bestämde mig för att åka runt och träffa samtliga centerföreträdare i Sjuhärads kommuner. Idag har jag fått en jättebra bild av hur landet ligger i Vårgårda och vilka åtgärder som behövs här, säger Mikael Larsson när AT träffar honom och Bengt Hilmersson strax efter en lunch i kommunhuset.

Snabba med åtgärder

På förmiddagen har herrarna promenerat ute i Nårunga där Hilmersson bor och pratat om pandemins effekter på allt från vården till det lokala näringslivet. Mikael Larsson konstaterar att de flesta kommuner i Sjuhärad jobbat på liknande sätt, bara varit lite olika snabba med åtgärderna.

Bengt Hilmersson är stolt över att Vårgårda var så snabba med att stänga ner aktiviteter för äldre och införa besöksförbud på serviceboendena. Han tror att det kan vara en orsak till att Vårgårda hittills har haft så få fall av covid-19 och Mikael Larsson instämmer.

Statliga bidragen viktiga

Larssons turné genom Sjuhärad har gett honom uppfattningen att de statliga stödbidragen är oerhört viktiga för kommunerna såhär i coronatider. Och att det behövs fler sådana bidrag kommande år.

– De bidragen är helt nödvändiga för att vi också ska ha råd att ta hand om och utbilda våra yngre, menar Hilmersson.

LÄS MER: "Det är ju för att skydda de äldre"

LÄS MER: Vårmarknaden inställd – men butikerna fixar feststämning ändå