Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Så påverkas trafiken av cykeltävlingarna

Helgens cykeltävlingar i Vårgårda och Herrljunga innebär begränsad framkomlighet på vägnätet. AT reder ut vad som gäller.

Vårgårdas Cykelfest närmar sig och i vanlig ordning kan det vara på sin plats att flagga för hur övrig trafik påverkas.

Om vi börjar i Vårgårda så kommer Kungsgatan att vara öppen för trafik med begränsad framkomlighet utom under tävlingstid lördag 6 augusti samt söndag 7 augusti.

Under lördagens motionslopp är trafiken tillåten i båda riktningar av banan, där cyklister ska rätta sig efter normala trafikregler.

Enkelriktat i tävlingsriktningen

Men sedan väntar lagtempo i UCI Women´s World Tour. Det innebär från klockan 14.30 på lördag att tävlingsbanan på Stockholmsvägen i Vårgårda, väg 181 samt gatorna där vändningen sker i Herrljunga kommer att vara helt avstängda fram till 17.00. Övriga gator/vägar på tävlingsbanan i Vårgårda kommer att vara enkelriktade i tävlingsriktningen. Trafik till och från järnvägsstationen i Herrljunga kan ske via Östra Parkgatan. Arrangören upplyser om att det kommer att finnas säkerhetsvakter som informerar om möjligheten till annat vägval.

På söndag startar en deltävling i UCI Women´s World Tour vid 11.00 och tävlingen pågår fram till cirka 15.00. Här kommer de tävlande inleder med att de ger sig ut på den långa banan och ledas av MC-polis samt funktionärer på motorcyklar. Polis kommer att ge de tävlande och följebilar ”fri väg”, men trafik är tillåten i båda riktningarna.

Hål i staketet

När de tävlande kommer tillbaka till Vårgårda genomförs åtta varv på varvbanan där enkelriktad trafik är tillåten i tävlingsriktningen. Under tävlingstid på lördag och söndag eftermiddag är trafik inte tillåten på Parkgatan från Industrigatan till Kungsgatan samt Kungsgatan fram till Kyrkogatan. På riksväg 42 vid Algutstorp kyrka lotsas trafiken i båda riktningarna av polis.

Under tävlingstid den 7 augusti kommer en särskild infart att ordnas för boende på Kyrkogatan och Telegatan, Vårgårda. Här kör man in Västergatan mot Kyrkogatan. Vid avstängningen kommer ett hål finnas i staketet och säkerhetsvakter lotsar in trafiken på Kyrkogatan. Under fredagens tävling sker infart från Storgatan.

Arrangörerna skriver i sitt pressmeddelande att man hoppas på förståelse för de eventuella besvär tävlingarna kommer att orsaka, och uppmanar nyfikna att ställa bilen, komma och titta på tävlingarna.

LÄS OCKSÅ: Cykelfesten i Vårgårda tillbaka efter två års uppehåll

LÄS OCKSÅ: Vårgårda välkomnar världseliten efter uppehållet

LÄS OCKSÅ: Höga halter bakterier i Kvinnestadsjön

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.