Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sköt fyrverkerier mot bil i Vårgårda – misstänks för ofredande

En man är misstänkt för ofredande samt drograttfylleri. Detta efter att ha skjutit fyrverkeripjäser mot en annan bil i Vårgårda på tisdagsnatten.

LÄS MER: Påkomna vid butiksstöld – tre tonåringar misstänkta för flera brott

Det var vid 01 på tisdagsnatten som polisen fick larm om att en det skjutits fyrverkerier från en bil mot en annan i Vårgårda.

– Det ska ha startat på Kungsgatan i Vårgårda där en bil följer efter en annan och kastar någon typ av fyrverkerier mot den, säger Elin Karlander stationsbefäl på Alingsåspolisen.

Polisen stoppar sedan bilen en bit ifrån Kungsgatan. I bilen finns det två personer varav föraren är en man född 98.

Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri samt ofredande.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Ofredande med smällare och fyrverkerier har varit ett stort problem i polisområde Väst den senaste tiden.

Totalt sett har RLC (Regionledningscentralen) i Göteborg, där Västra Götaland och Halland ingår,. registrerat 140 ärenden/händelserapporter bara under tisdagen som rör smällare och raketer.

De flesta har inrapporterats som ordningsstörningar och ofredande. Det vill säga boende eller personer som varit på allmän plats har på olika sätt känt sig störda, oroliga och rädda över vad som händer i deras omedelbara omgivning.

Polisen skriver på sin hemsida att man dock inte haft möjlighet att skicka personal till samtliga händelser men ser väldigt allvarligt på detta beteende.

LÄS MER: Gömde narkotika inne i buss – åtalas för narkotikasmuggling