Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Unga hälsocoachen Frida nysatsar i egen lokal

På Wallentinsvägen i Vårgårda hittar man numera hälsocoachen Frida Hermansson. 21-åriga Frida har äntligen en egen lokal och valt att satsa på heltid.
Hon hoppas att nästa steg blir ett samarbete med lokala företag.

På bottenplanet hittar man bemanningsföretaget Effektivs nyöppnade Vårgårdakontor. En trappa upp kliver jag in i en ljus träningslokal med speglar längs ena väggen och hantlar och kettlebells längs den andra.

– Många som kommer hit tycker att det är ångestfritt att vara här. Rummet är ju ljust och det är mycket rörelse utanför fönstren, säger Frida med ett nöjt leende.

Efter att ha fått vara uppfinningsrik och köra nästan all träning utomhus under pandemin har hon numera en egen lokal att ta emot kunderna i.

I två år har Vårgårdatjejen Frida Hermansson drivit sitt företag HälsocoachFrida. Nu satsar hon i egen lokal på Wallentinsvägen i Vårgårda. Bild: Jenny Schagerlind
I två år har Vårgårdatjejen Frida Hermansson drivit sitt företag HälsocoachFrida. Nu satsar hon i egen lokal på Wallentinsvägen i Vårgårda. Bild: Jenny Schagerlind

Frida Hermansson var bara 19 och helt nyutbildad hälsocoach när hon för två år sedan startade sitt företag HälsocoachFrida. Länge hade hon andra jobb vid sidan om, men i vintras bestämde hon sig för att satsa heltid på företaget.

– Det var inte alls självklart. Men jag insåg att det tog mycket energi att ge allt på två ställen och min egen kropp började säga ifrån. Den gav tydliga signaler på att jag måste bromsa nu, berättar Frida.

Erfarenheten att vara nära väggen har antagligen gjort Frida till en bättre och mer inkännande hälsocoach.

– Jag hoppas ju att jag har varit klok och förstående förut också, men jag har nog en lite annan förståelse för andra numera, det tror jag. Nu kan jag till och med ge mina klienter i läxa att inte träna till nästa gång, om de inte absolut vill. Att sömn och familjen ska få gå först.

Kunderna kommer och går hos Frida – och söker upp henne av lite olika anledningar. Gemensamt för alla är ändå att de vill få till en hälsosammare livsstil på sikt.

Om man inte har samma tänk som Frida tackar hon faktiskt nej till uppdraget.

– Det är svårt, medger hon skrattande. Man vill ju ha så många kunder som möjligt. Men jag jobbar inte med snabb viktnedgång, dieter och att räkna kalorier. Jag vet att det fungerar men det är inte hälsosamt i längden.

Frida vill bredda sin verksamhet och ser gärna ett samarbete med lokala företag framöver. Bild: Jenny Schagerlind
Frida vill bredda sin verksamhet och ser gärna ett samarbete med lokala företag framöver. Bild: Jenny Schagerlind

Idag jobbar Frida bara med privatpersoner men hennes mål är att också att få till ett samarbete med lokala företag.

– Det kan innebära allt från att jag kommer ut till arbetsplatsen och kör lunchpass till att man använder sitt friskvårdsbidrag hos mig genom ett förmånligt avtal. Jag för samtal med några företag just nu.

LÄS OCKSÅ: Madelene startar babyrytmik i Vårgårda: ”Är jättetaggad”

LÄS OCKSÅ: Hälsoskola ska få Vårgårdas pensionärer ur soffan

LÄS OCKSÅ: Rebecca anlitade hälsocoach –och kom i sitt livs form

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.