Kommunalråd Bengt Hilmersson (C) gläds över Vårgårdas topplacering.
Kommunalråd Bengt Hilmersson (C) gläds över Vårgårdas topplacering. Bild: Philip Mauritzson

Vårgårda - landets företagsvänligaste kommun

Om man frågar företagarna själva är Vårgårda landets företagsvänligaste kommun. Det visar Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning. Herrljunga har förbättrat sin position och hamnar också klart över riksgenomsnittet.

ANNONS

LÄS MER:Uppåt för Alingsås – när företagarna tycker till

Under tisdagen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av sin enkätundersökning som handlar om näringslivsklimatet i landets kommuner. Man kan konstatera att Vårgårda för andra året i rad hamnar på första plats med det bästa samlade omdömet.

Det är företagarna själva som har fått betygsätta hur företagsvänlig man anser att ens kommun är. Vårgårda får alltså den högsta poängen av alla kommuner; 4,68 på en sexgradig skala.

Tjänstemännens attityder är en av de parametrar som Vårgårdaföretagarna rankar högt. 82% anser att det är lätt att komma i kontakt med handläggare.

Kommunalrådet Bengt Hilmersson (C) är förstås glad över topplaceringen.

ANNONS

– Vi behåller första platsen i hur företagarna uppskattar tjänstemännen och det är bra, säger han till AT. Jag uppskattar verkligen hur förvaltningen jobbar på och jag undrar om om någon kommun behållit sin förstaplats så här två år i rad.

Herrljunga hamnar på 27:e plats med poängen 3,98 – högre än i fjol och klart över riksgenomsnittet på 3,37.

– Vi är glada över att ha fått ett bättre resultat än förra året, och fortsätter vårt arbete med att vara ett stöd för näringslivets utveckling, säger Herrljunga kommuns näringslivschef Carl-Olov Holmström på kommunens hemsida.

LÄS MER:Grattis Vårgårda, bäst i Sverige - igen!

ANNONS