Försök till grovt rån och grovt vapenbrott i lägenhet i Vårgårda

En man hade bestämt träff med en kvinna han fått kontakt med på nätet. Men när han kom till den aktuella lägenheten i Vårgårda blev han påhoppad och krävdes på pengar. Polisen utreder nu det hela som försök till grovt rån och grovt vapenbrott. En man och en kvinna är gripna i ärendet.

ANNONS
|

Det hela uppdagades när en man kom till sjukhuset Näl i Trollhättan på tisdagskvällen – chockad och med lindriga skador. Han ska då ha uppgett att han blivit påhoppad i en lägenhet i Vårgårda och bad personalen tillkalla polis.

Sedan ska mannen ha berättat att han haft kontakt med en kvinna på nätet och att de bestämt träff i en lägenhet i Vårgårda. Men när han kom till adressen så ska kvinnan ha försvunnit och istället dök en okänd man upp. Mannen ska ha agerat hotfullt och krävt honom på pengar.

”Den misstänkta mannen bär en väska med något som ser ut att vara ett vapen”, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS

Misstänkta gripna

Den målsägande mannen ska ha försökt ta sig ut ur lägenheten, men då blev han hindrad och slagen av den misstänkta kvinnan och mannen. Offret lyckades till slut ta sig ut och kunde köra till sjukhuset.

Polisen gjorde sedan en husrannsakan på adressen. De båda misstänkta kunde då gripas och en anmälan om försök till grovt rån och grovt vapenbrott upprättas. På platsen ska ytterligare en kvinna ha befunnit sig och även hon togs med för förhör.

Polisen är på onsdagsmorgonen förtegen om omständigheterna i ärendet.

– Det är inte mycket mer jag kan säga. Vi ska göra en teknisk undersökning i lägenheten, en brottsplatsundersökning. Och vi ska kontrollera vapnet, som vi verkar ha hittat, och se om det är äkta, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

”Känsligt”

Målsäganden, som är hemmahörande på en annan ort, ska ha fått ”relativt lindriga” skador, enligt polisen. Det är okänt hur länge han befann sig i lägenheten innan han lyckades fly.

– Det är svårt att svara på. Inte alltför länge, men samtidigt var han så pass länge i lägenheten att han blivit slagen och fått skador. Han blev chockad.

Det är okänt om de två gripna är kända av polisen sedan tidigare och man vill inte gå ut med någon ålder på de inblandade.

– Det är alltid känsligt att lämna ut uppgifter när det pågår en förundersökning. Vi har ju de personerna som är involverade och nu försöker vi säkra den bevisning som behövs, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS