Ann-Charlotte Lilja blir ny kommundirektör i Vårgårda. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen.
Ann-Charlotte Lilja blir ny kommundirektör i Vårgårda. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen. Bild: Philip Mauritzson

Klart: Hon blir ny kommundirektör i Vårgårda

Det bli ett för Vårgårdaborna bekant namn som tar över som kommundirektör. Ann-Charlotte Lilja heter Lasse Björkqvists efterträdare.
– Jag känner mig hedrad av förtroendet och ser fram emot att få återvända till Vårgårda kommun i en ny roll, säger hon i ett uttalande på kommunens hemsida.

ANNONS
|

Som AT tidigare har berättat går Vårgårdas mångårige kommunchef Lars Björkqvist i pension till sommaren. På onsdagen fattade kommunstyrelsen beslut om vem som efterträder honom

Det blir Ann-Charlotte Lilja, som tidigare bland annat arbetat som socialchef i Vårgårda kommun, som får den tunga posten.

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C) är mycket nöjd med rekryteringen.

– Kommunstyrelsen och undertecknad som kommunstyrelsens ordförande ser fram emot ett gott samarbete med vår nya kommundirektör och att vi fortsätter att göra vårt bästa för att uppfylla kommunens värdegrund om den goda kommunen och att jobba för att överträffa förväntningarna. Varmt välkommen till Vårgårda, Ann-Charlotte, säger han i ett uttalande.

ANNONS

Tillträder 7 augusti

Ann-Charlotte arbetar idag som förvaltningschef i Falköpings kommun, och tillträder sin nya tjänst som kommundirektör i Vårgårda den 7 augusti.

– Jag känner mig hedrad av förtroendet och ser fram emot att få återvända till Vårgårda kommun i en ny roll! Det händer mycket spännande i Vårgårda, en driftig tillväxtkommun där ambitionen är att ständigt förbättras och utvecklas för att nå visionen om den goda kommunen, säger hon i ett uttalande på Vårgårda kommuns hemsida och fortsätter:

– Som Vårgårdabo känner jag mig extra inspirerad att bidra till att driva min hemkommuns fortsatta utveckling framåt.

LÄS MER:Här demonstrerar hemtjänstpersonalen

LÄS MER:Efter felräkningen: Alliansen skjuter till drygt sex miljoner

LÄS MER:Vårgårda söker ny kommundirektör

ANNONS