Försvunna mannen i Nossebro hittad död

En 91-årig man försvann från sitt hem i Nossebro vid 14-tiden på söndagen. Strax efter lunch på måndagen meddelade polisen att han påträffats avliden.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var på söndagskvällen som polisen larmades om en försvunnen 91-åring man i Nossebro. Hans jämnåriga fru hade hört av sig och berättade att han varit försvunnen sedan 14-tiden. Mannen var vinterklädd och kunde gå kortare sträckor med sin röda rollator.

Polisen satte igång och söka i närheten av bostaden och i centrala Nossebro, som ligger i Essunga kommun.

– Nu har vi utökat sökandet och har bett om att få hjälp av militär. Vi har inte kunnat söka med helikopter ännu på grund av det dåliga vädret. Men det hoppas vi kunna vara igång med snart, sa polisens vakthavande befäl Morten Gunneng under söndagskvällen.

Vid lunchtid på måndagen påträffades dock 91-åringen död av hemvärnet. Han hittades ungefär 1,3 kilometer från sitt hem. Anhöriga är underrättade av polisen.

Polisen har hittills inte misstänkt något brott, men de arbetar ändå vidare för att helt utesluta att mannen utsatts för något brott.

ANNONS