Polisen misstänker att en skottlossning ska ha skett i Lerum natten till måndagen.
Polisen misstänker att en skottlossning ska ha skett i Lerum natten till måndagen. Bild: Filip Landqvist

Misstänkt skottlossning i Lerum

Polisen larmades till en fastighet i Lerum, efter att inringare och väktare upptäckt en befarad skottskada på ett fönster. På övervakningsfilm från platsen har man också sett två personer med ett vapenliknande föremål, som troligen också skjutit mot fastigheten.
– Allt pekar på det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid fyratiden natten mot måndagen som polisen larmades till Rydsberg i Lerum. Vid tvåtiden på natten hade ett larm löst ut på en fastighet och väktare och anmälaren hade senare upptäckt en skada på ett fönster, som befarades vara en skottskada.

Det ska finnas övervakningskameror på platsen och på film från denna ska man ha sett två personer som ”riktat något vapenliknade föremål mot fastigheten och troligen skjutit”, skriver polisen på sin hemsida. Men ingen ska ha varit i fastigheten vid tillfället.

Personerna ska ha lämnat platsen springande. Polisens hundpatrull skickades ut till platsen, men ingen har kunnat gripas.

Polisen: ”Kommer göra brottsplatsundersökning”

Polisen uppger att platsen troligen kommer undersökas ytterligare under måndagen och att en förundersökning om grovt vapenbrott har inletts.

– Man kommer att göra en teknisk brottsplatsundersökning för att se om det rör sig om en skottlossning, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Det är inte säkert att det är det?

– Allt pekar på det, men vi har bara bevakningsfilmer och skada på en ruta i nuläget.

Vad är det för fastighet?

– Vet inte, det står inte.

LÄS MER:Trotsade besöksförbud i Vårgårdabutik – riskerar böter

LÄS MER:Tog stora lån i sin mans namn – kvinna döms till fängelse

LÄS MER:Vittne jagade män inatt – stal flygplansbränsle från gård

ANNONS