Om Alingsås Tidning

Alingsås Tidning är den dominerande tidningen i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Tidningen utkommer som morgontidning tre dagar i veckan: tisdagar, torsdagar och lördagar med en räckvidd på 55 % inom de tre kommunerna. Tidningens politiska hållning är oberoende liberal.

Torsdagstidningen distribueras som regel till samtliga hushåll i Alingsås kommun och en gång i månaden även till samtliga hushåll i Vårgårda kommun.

Du kan läsa pappers-AT digitalt som e-tidning. Till eAT >>

Tidningens historia »
Ansvarig utgivare »
Upphovsrätt »
Dataskydd och cookies »
Om AT:s webb »


Alingsås Tidning är gammal som gatan…

Ja, faktiskt äldre än så! Redan den 7 januari 1865 utkom det första numret av Alingsås Weckoblad, som sedermera blev Alingsås Tidning.

På Alingsås bibliotek i Kulturhuset finns alla årgångar från åren 1865-2013 på mikrofilm.

Ansvarig utgivare

Viveka Hedbjörk är tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare, både för papperstidningen och nätupplagan.

Tryck- och yttrandefriheten gäller för nätupplagan, precis som för papperstidningen. Vårt redaktionella arbete skyddas av Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Dessa lagar gäller framför Personuppgiftslagen vid publicering inom det redaktionella arbetet på internet.

Eftersom grundlagen gäller för vår webbplats gäller också meddelarfriheten. Den som lämnar nyhetstips eller andra uppgifter till oss har rätt att vara anonym. Vi har tystnadsplikt om vem du är och myndigheter får inte försöka ta reda på det. Vi lämnar heller inte ut adressuppgifter eller e-postadresser till tredje man.

Upphovsrätt

Allt material i Alingsås Tidning, både i papperstidningen och i nätupplagan, skyddas av upphovsrättslagen. Det innebär i korthet att du inte får lagra, kopiera, överföra, visa, framföra, överlåta, försälja eller på annat sätt utnyttja artiklar, bilder och annat material. För detta krävs tillstånd av Alingsås Tidning.

Det betyder till exempel att du inte utan tillstånd får överföra materialet till din egen webbsida. Däremot får du gärna citera Alingsås Tidning, förutsatt att du anger källan.

Om AT:s webb

AT:s nätupplaga ger dig senaste nytt från Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner samt ett urval av tidningens övriga nyheter och reportage.

Här har du också möjlighet att själv säga din mening i debattinlägg och omröstningar. Dessutom är nätupplagan öppen för läsarnas egna bilder. Webb-tv, webbradio, gästblogg och dagsaktuella sporttabeller är en del av det som är unikt för nätupplagan.

På motsvarande sätt är det mycket som bara återfinns i papperstidningen. Vi vill förstås att våra prenumeranter ska få ordentlig valuta för pengarna i form av nyheter, reportage och debattartiklar men också bland annat familjesidan, ledaren, matsidor, bilsidor, tv-sidor, andra temasidor och avdelningen Förening & församling.

Det är endast artiklar, som är publicerade på webben, som kan hittas med sökfunktionen här.