Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Privat

"Älskar att jobba med barn och ungdomar"

Sofia Wollert lämnar över stafettpinnen som huvudtränare i Alingsås Konståkningsklubb.
Ny i rollen, men inte i klubben, är Madeleine Holmqvist, 23.

Det är inte ett på något sätt obekant ansikte som tar över som AKK:s nya huvudtränare.

– Jag började min konståkningsbana som liten i Lerums Konståkningsklubb men sedan bytte jag till Landvetter och efter det till Alingsås, där jag åkte i fem år. Sedan avslutade jag min karriär i Lerum, säger Madelene Holmqvist.

Hon tar över rollen som huvudtränare efter Sofia Wollert.

– Vid jul fick jag höra att Sofia skulle sluta på grund av ett annat jobb som hon gärna ville hoppa på. Då fick jag frågan från klubben om att ta över efter henne och det var jätteroligt. Det betyder ju att man gjort något bra under året, säger Holmqvist med ett skratt.

– Jag kände där och då att “varför inte?”. Jag tar examen från högskolan nu där jag pluggat till civilekonom och att då få ett helt år där jag bara kan fokusera på konståkningen kändes perfekt för mig.

Tränarrollen som sådan är inte något nytt för henne, berättar Madeleine Holmqvist.

– Jag jobbade som tränare redan innan jag slutade som åkare och har varit någon form av tränare sedan jag var 14 år gammal. Men ansvarig för hela grupper har jag varit i ungefär fem år nu.

Vad är det som lockar med tränarskapet?

– Det absolut roligaste är att se glädjen hos barnen när dom klarar något nytt! Och även att kompisarna runt om kan glädjas med varandra. Sedan älskar jag att jobba med barn och ungdomar överlag, annars hade jag inte sysslat med det här.

Madeleine Holmqvist har efter sin tid tidigare sejour i AKK bra koll på de talanger hon tar över.

– De äldsta åkarna i klubben hade jag lite redan när dom var små, så dom känner jag ganska bra.

Hur ser du på talangmängden i kullarna?

– Det finns absolut talang där! Det är inte lätt att se det när dom börjar i skridskoskolan såklart, men vi har jättemånga yngre åkare som börjar ta sig väldigt fint. Flera av dom kommer börja tävla nästa år så där finns en potential för föreningen att växa ytterligare.

Du vet ju hur Nolhalla är som anläggning, är det något som du tänker på?

– Det har man vetat om länge, den var dålig redan för tio år sedan när jag började i föreningen. Men jag ser det inte som ett större problem alls.

Kan du se dig själv i klubben längre än ett år?

– Det är den tiden vi har kommit överens om nu. Om det sedan blir så att dom vill ha kvar mig, det passar och jag stormtrivs så kan det absolut bli längre. Men det är inget jag funderar på just nu.

Du kanske blir första tränaren att lotsa in AKK i en ny ishall?

– Haha, ja det hade varit toppen såklart!