Anna Grönlund i en stilstudie i finalen med höger arm.
Anna Grönlund i en stilstudie i finalen med höger arm. Bild: Privat

Anna slog till två gånger om på VM

Alingsåsaren Anna Grönlund hade inför VM förhoppningar om att möjligen ta medalj. Men det gick betydligt bättre än så. Anna tog nämligen dubbla guld i klassen -75 kilo, 40-50 år.

ANNONS

– Jag var väldigt bra förberedd måste jag säga. Innan avresan till Gdansk hade jag snittat på 15-20 timmars träning i veckan, och fick direkt en bra känsla när vi drog igång. Den förstärktes ju närmare vi kom semifinal och final, säger Anna Grönlund till Alingsås Tidning.

Totalt hade 500 män och kvinnor från 32 länder samlats i trakterna av Gdansk för att göra upp om evig ära och berömmelse.

En av dom var Anna Grönlund som ursprungligen är från Alingsås men numera bor i Danmark.

På vägen fram mot finalen imponerade Anna stort och gjorde processen kort med sina motståndare. Väl där väntade en tuff utmanare i form av Agy Gorzhynska från England.

ANNONS

Men så mycket till match blev det varken med höger eller vänsterarmen.

– Det var flera som sa till mig efteråt att det var två perfekt genomförda matcher, säger Grönlund, som njöt lite extra när hon fick ta emot guldmedaljerna.

– Dom två jag hade jämte mig på pallen hade ändå tio respektive fyra VM-guld på meritlistan. Med tanke på det är jag extra stolt över min prestation, säger Anna.

Utöver gulden fick Anna med sig tre stycken silvermedaljer från Världscuptävlingarna som avgjordes i samband med VM.

Snacka om lyckad utflykt, med andra ord.

– Nu ska jag åka hem till Danmark och träna på lite finlir ut innan jag åker till Los Angeles, berättar Anna.

Vad händer där?

– Jag ska gå en så kallad supermatch mot Robin Chandler från USA, vilket jag verkligen ser fram emot. Bara att få komma till USA och tävla känns lite overkligt. Men självklart går jag för seger!

ANNONS