Oliver Strandäng i en stilstudie.
Oliver Strandäng i en stilstudie. Bild: Privat

Fint formbesked av Oliver i Linköping

Årets andra deltävling i Roadracing-SM avgjordes i Linköping, på Sviestads motorstadion. En av deltagarna var Oliver Strandäng, som kör i klassen Superbike.
– I sista racet stämde allt, från start till mål, kommenterar alingsåsaren åttondeplatsen.

ANNONS
|

Lördagen inleddes med kval där Oliver hade stora problem med fästet bak, vilket innebar att startade långt bak. I själva racet slogs han och om platserna 10-12 men fick till slut nöja sig med en 12:e plats.

På söndagen var det dags för två stycken så kallade sprintrace och en revanschsugen Oliver visade att han tagit stora kliv i sin utveckling på slutet.

I första racet fick han förvisso nöja sig med en 13:e plats, men i det efterföljande stämde det mesta och han korsade mållinjen som åtta.

– Jag fick en kanonstart och var uppe som nia direkt. Jag tog ytterligare en placering innan målgång och kan inte vara annat än nöjd med min prestation. Det går stadigt framåt och körningen känns allt bättre, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Till den absoluta toppen är det en bit kvar, det saknas fortfarande 1-2 sekunder per varv. Men den här helgen visade jag att jag har farten att hänga med andra-klungan i alla fall. Det ger mig energi och självförtroende inför fortsättningen.

Nästa race för Oliver är första deltävlingen i ProSuperbike på Ljungbyheds motorbana den 29:e juni.

– Det är en separat serie som körs ihop med bilar i STCC-serien. Det ska bli kul att se vad jag kan göra där inför storpubliken, hälsar Oliver Strandäng.

LÄS MER:Lukas tvåa efter stark säsong: ”Visat att farten finns”

LÄS MER:Strandäng debuterade i högsta klassen: ”Börjar lossna”

ANNONS