x
x Bild: Bosse Åström

Östadkulle vände och vann

Östadkulle fick en fin start på DM-spelet när man vände och vann mot Örby på bortaplan.

ANNONS
|

Helgen är fullspäckad av såväl träningsmatcher som DM-matcher, och i den här artikeln kan ni fortlöpande under helgen läsa om matcherna som spelats av våra lokala lag.

TRÄNINGSMATCHER

Kållered - Gerdsken 2–0 (1–0)

Gerdsken förlorade bortamötet med Kållered men insatsen var ändå bra enligt tränare Niklas Andersson.

– Det var en jämn match faktiskt. Jag tycker vi skapar bra många fler chanser än dom men skillnaden är att Kållered sätter sina, det gör inte vi. Första målet tappar vi dessutom markering på en hörna och det andra är en liten flipperkula precis i slutet av matchen.

Även om målen uteblev så är det just offensivt som “Knicken” är mest nöjd med.

ANNONS

– Tycker vi gör det väldigt bra offensivt idag. Vi har sex-sju klara chanser där vi borde gjort ett par mål men det ville sig inte.

Plustecknet: – Det kollektiva anfallsspelet idag var väldigt bra och unge Teodor Linn som kommit till oss från AIF stack ut lite extra.

TikiTaka - Vårgårda 4–1 (1–0)

Vårgårda mötte onekligen ett unikt motstånd på lördagen.

– TikiTaka är ett nigerianskt lag som skulle varit på träningsläger i Italien men fick ställa in på grund av coronaviruset, så dom är här istället. Ett riktigt bra gäng som alltid går långt i Gothia Cup och som hade ett par landslagsspelare med sig, säger tränare Walid Dahir.

Vårgårda hade över 90 minuter inte mycket att säga till om, även om det fanns bra stunder under matchen.

– Dom gav oss en läxa i hur man flyttar boll och även i attityd. Så länge vi försvarade oss som vi ville så gick det bra, men när vi klev upp i press en och en så hittade dom in i ytorna direkt.

Mål: Navid Ahmadi

Plustecknet: – Vårt mål som vi gör är en kontring, det är bra. Dessutom var det bra så länge vi var aggressiva i vårt försvarsspel. Så länge vi orkade ligga rätt i våra positioner såg det bra ut.

IFK Örby - Frisco 0–1

Frisco ser fortsatt starka ut på försäsongen.

– Det var skönt att vinna idag. Spelmässigt var det inte alls som mot Ljungskile men istället visade vi en jäkla arbetsmoral och tog en krigarseger. Örby var bra och skapade problem för oss. Men samtidigt kom dom inte närmare än vårt straffområde, säger tränare Kristoffer Holmén.

Anneli Carli blev matchens enda målskytt med en fin soloprestation i slutet av första halvlek och i andra kunde Frisco jämna ut spelet.

– Matchen var ganska jämn efter det. Vi skulle våga hålla uppe vårt försvarsspel och det lyckades vi med.

Målet: Anneli Carli.

Plustecknet: – Arbetsmoralen framförallt, sedan gör hela backlinjen det väldigt bra. Individuella plus till Anneli Carlis klass och nyförvärvet Cecilia Törngren.

KIF Örebro - Alingsås FC 3–2 (0–2)

Förlusten till trots var Lars-Petter Björk mycket nöjd med Alingsås FC:s prestation i Örebro mot allsvenskt motstånd.

– Det här var riktigt bra, jättekul att se! Vi stod upp väldigt fint i första halvlek, vågade spela bollen och vågade också pressa högt vilket gjorde att vi vann tillbaka bollen. Alla sprang och kämpade bra.

I andra föll kvaliteten något för AFC som ändå fick mycket att ta med sig hem.

– När vi fick ett mål emot oss blev vi lite passiva och fega, slog de längre bollarna och fick inte tag i spelet. Men överlag väldigt positivt att se laget. Nu hade vi dessutom ett par viktiga pjäser tillbaka i spel igen.

Lagkapten Moa Jarl är dock fortsatt skadad och lär inte vara frisk till premiären, hälsar Björk.

Målen: Rebecka Sultan, Pernilla Milton.

Plustecknet: – Överlag gjorde alla en bra insats, men Alexandra Roholt ser helt klart ut att vara det där lilla extra för oss.

Stenkullen - Holmalund 3–0 (0–0)

Första halvlek var bra från Holmalunds sida, men sedan tappade man greppet mot Stenkullen.

– Förutom lite tveksamma beslut gör vi det ändå rätt bra och första halvlek är jämn. Sedan är vi tyvärr inte på tårna i början på andra halvlek och då börjar också målen trilla in. Vi blir passiva och dom utnyttjar lite tillfälligheter, säger tränare Mikael Öhman.

I andra bytte dessutom HIF runt en del spelare.

– Vi har en stor trupp men det är många som är småskadade och sjuka just nu. Att vi förlorade är inte oförtjänt med tanke på vårt agerande i början på andra, säger han vidare.

Plustecknet: – Marcus Heed spelade mittback igår och det gjorde han väldigt bra. Det är kul att se honom efter en längre tids problem med skador. Sedan var första halvlek helt okej.

Alingsås IF - Hestrafors 0–1 (0–0)

Niklas Klingberg var inte alls nöjd med vad hans AIF presterade hemma mot Hestrafors.

– Jag tycker vi börjar båda halvlekarna jättebra, speciellt i första där vi har vår bästa start hittills. Sedan kommer Hestrafors in i det lite och vi blir långa i laget utan att skapa något riktigt tryck på dom. Även i andra kommer vi ut bra, men tappar igen, säger han.

Målet Hestrafors gjorde kom på en hörna och även om chanser fanns för de gröna så förvaltades dom inte.

– Vi har chanser att vinna matchen på men når inte upp i den nivå jag tycker vi ska ha. Det är för många som underpresterar sett till förväntningarna jag har på dom. Framförallt de ledande spelarna som man förväntar sig ska ta ansvar.

Plustecknet: – Det centrala mittfältet, med Adam Axede och Adam Borhammar Wahlin, var jag ändå nöjd med under större delen av matchen.

DM

Örby - Östadkulle 2–4 (2–1)

Östadkulle fick slita för segern mot Örby, säger tränare Niclas Springh.

– Dom var faktiskt lite bättre än vad jag trodde. Örby har tappat en del spelare och kom med ett ungt lag som hade väldigt mycket spring i benen. Det blev vi sånär straffade på ett par gånger, men över 90 minuter var vi det bättre laget.

Östadkulle stod för en stark vändning i andra halvlek där man vände underläge till seger.

– VI testade ett nytt spelsystem, 4-3-3, med Robin Liljedahl centralt på topp. Det var många som fick spela och vi provade lite nytt överlag.

Målen: Andreas Berg 2, Markus Larsson 1, Linus Broberg 1.

Plustecknet: – Det är starkt av oss att vända och göra 3–0 i andra, det visar prov på fin moral.

Annelund - Sätila 1–4 (1–2)

Visserligen blev det förlust mot Sätila men Tobias Andersson var inte nedslagen för det.

– Det var ändå en bra insats från vår sida. Man kan inte snacka bort 1–4, dom är ju bättre än oss över hela matchen, men vi gjorde det ändå bra. Första halvlek inte minst, där har vi en period där vi faktiskt är bättre än dom.

Sätila hann dock med att ta ledningen två gånger om innan paus, men Annelunds Albin Karlsson svarade med en sen reducering.

I andra var dock Sätila starkare.

– Vi orkade inte riktigt på samma sätt i andra halvlek men ändå en bra insats, det fanns mycket att ta med sig.

Mål: Albin Karlsson.

Plustecknet: – Albin var duktig matchen igenom, bollsäker och med fint passningsspel. Sedan gjorde Johan Hermansson en bra match.

Hemsjö - Östadkulle 10–0 (2–0)

Det var inget snack om saken när Hemsjö och Östadkulle möttes i DM-derby.

– Vi började matchen lite trevande då det ändå var vår första match för säsongen. Men sedan gjorde vi 1–0 och även 2–0 i första halvlek, och i andra orkade inte Östadkulle så då rann siffrorna iväg. Det var inget riktigt test så, det hade behövts lite bättre motstånd för det, säger HIF-tränare Frank Terkowski.

– Vi hade sex tjejer i laget som gjorde sin första 11-mannamatch och dom fick spela 90 minuter allihop. Vi genomgår en enorm generationsväxling och är då väldigt beroende av våra yngre förmågor. Det var jättekul att se dom ta för sig, det finns helt klart en utveckling på sikt där, säger ÖSK:s Peter Friman.

Målen, HIF: Hanna Cervin 4, Hanna Berg 2, Elin Larsson 1, Malin Larsson 1, Malin Wikberger 1, Ellen Trost Lindblad.

Plustecknet, HIF: – Hanna Berg gjorde en bra match och även Annie Majlöv.

Plustecknet, ÖSK: – Det är alla de yngre spelarna som slet hårt matchen igenom.

Järpås - Sollebrunn 1–0 (1–0)

Det fanns sannerligen inte mycket att glädjas åt för SAIK i förlusten i DM mot Järpås.

– En riktigt urdålig första halvlek från vår sida. Andra är lite bättre men ändå inte bra. Bolltouchen, ja allting var svagt. Sedan hjälpte det inte att vi fick två skador i backlinjen första 25 minuterna heller, säger Thomas Magnusson med en suck.

– Tyvärr är vi inte bättre än såhär just nu. Vi har ett så ungt lag och hade inte Jimmy Johansson stått i mål hade det blivit större siffror. Vi är knappt ett mittenlag i sexan som det ser ut idag, vi har helt enkelt inte spelarna som krävs och får vara glada för varje poäng vi tar. Om tre-fyra år kan de unga spelarna vara bra och viljan finns där, men jag hoppas några fler börjar träna snart.

Plustecknet: – Vi orkar i alla fall och är starkare i andra, det är väl det.

SK Mjörn - Vedum 6–0 (2–0)

SK Mjörns första match för säsongen blev en ensidig historia.

– Det låter bra med 6–0 och det var bra också, samtidigt som det inte var mycket till motstånd heller ska sägas. Dom hade knappt ett anfall, vi rullade ut dom helt och hållet, säger Patrik "Kula" Karlsson.

I andra halvlek tröttnade dessutom Vedum rejält och Mjörn kunde ösa på.

– Skönt att börja säsongen bra. Vi kom till spel med ett mixat lag där många nya spelare fick chansen, säger Karlsson.

Målen: Ahmad Al Nis 3, Gabriel Skarrie 2, Olle Hedlund 1.

Plustecknet: – Att vi rullade boll så fint för att vara första matchen. Sex mål framåt och hållen nolla, då finns det inte mycket att klaga på.

Södra Härene dam - Kabel 80 0–0

SHIF inledde tävlingssäsongen med kryss mot Kabel 80.

– Vi är ganska nöjda faktiskt. Vi skulle vunnit matchen givetvis men testade samtidigt ett nytt spelsystem, 3-5-2, som tjejerna inte spelat innan. Vi hade fokus på defensiven och satte den jäkligt bra, säger tränare Daniel Andersson.

– Det är ju så med DM, det är tävling men man testar samtidigt runt lite. Men det här var bra, tjejerna var riktigt upprymda efteråt och då saknade vi ändå ett antal nyckelspelare på grund av sjukdom.

Plustecknet: – Alla var bra tycker jag, sedan var det kul att se Amanda Karlsson tillbaka i spel. Även Sofia Björklund var duktig.

Åsarp/Trädet - Säven/Hol 6–1 (1–1)

Det var inte riktigt så illa som slutresultaten antyder, menar tränare Per Krantz.

– Som tränare kan man såklart aldrig vara nöjd med 1–6. Men hela första timmen var jämn och bra från vår sida. Vi mötte dessutom ett starkt motstånd som kvalade mot division 3 förra säsongen. Men sedan får dom två snabba mål och då tappar vi lite energi i laget.

Sista 20 var inte mycket till spel från Säven/Hols sida som såg förlusten bli stor.

– Det trillar in ett par bollar till där när vi bara spelar av matchen. Men så är det, vi saknar en handfull startspelare från förra säsongen och det kommer ta några matcher innan vi är samspelta.

Målet: Pontus Hägg.

Plustecknet: – Många gjorde det helt okej. Vårt inre mittfält med Joel Hallenbert och Jonas Andersson var riktigt bra hela vägen.

Frisco - Åsaka 4–2 (0–1)

Det tog sin lilla tid innan Frisco fick hål på Åsaka.

– Vå låg under med både 0–1 och 1–2, och brände mängder av chanser. Även i första halvlek. Men till slut orkade inte Åsaka stå emot längre, även om det satt långt inne. Vi gjorde våra sista två mål under matchens sista tio minuter, säger Peter Pettersson i Frisco.

– Åsaka var rejält trötta mot slutet för det var trångt där nere i deras straffområde. Jag tycker vi spelade bra men Åsaka kämpade och slet ganska hårt.

Målen: Edwin Berg 2, Kevin Korpås 1, Marcus Martinsson.

Plustecknet: – Alexander Troije kämpade bra och även Elias Bengtsson samt Tomas Berggren var bra.

ANNONS